Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις

Απόψεις

08.08.2020 | 11:11

Γράφει ο Θεόδωρος Ι. Μπαβέας

Με ένα πολιτικό σύστημα που βουλιάζει στην σκανδαλολογία στις κασέτες τα αναδρομικά ,την ενίσχυση από τη Ε.Ε ,ενώ έχει υποδειγματικό.σεβασμό στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη, αντιμετωπίζει τη πιο μολυσματική πανδημία η οποία καταστρέφει την υγεία και την οικονομία της χώρας Αυτό το πολιτικό σύστημα σχεδιάζει διαχρονικά έργο για τους πολίτες πάντα για το μέλλον, γιατί το παρόν εξασφαλίζεται με την ανάπτυξη και τα πολιτικά.

05.08.2020 | 14:25

Γράφει ο Γιάννης Σπιλάνης

Η επίσημη ενημέρωση από τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής σε ότι αφορά στη πορεία του ΕΣΠΑ 2014-20, απλώς επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όσα ως ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ επαναλαμβάνουμε τουλάχιστον εδώ και 4 χρόνια.

29.07.2020 | 13:01

Της Χριστιάνας Καλογήρου

Η Ελλάδα είναι μια θαλάσσια χώρα, με τη θάλασσα όχι μόνο να την αγκαλιάζει, αλλά και να την ορίζει. Τα νησιά μας, το 18,7% της έκτασης της χώρας μας, με ιστορία ποικιλία, πλούτο, είναι καθοριστικά στοιχεία της υπόστασής της.

25.06.2020 | 22:58

Γράφει ο Θωμάς Παπαλιάγκας

1. Στα χρόνια της μεγάλης κρίσης και των Μνημονίων μία συζήτηση δεν έγινε σοβαρά και σε βάθος: για τον ρόλο των τραπεζών. Η συζήτηση αυτή όμως πρέπει να ανοίξει επί τη ευκαιρία του ελπιδοφόρου Ταμείου Ανάκαμψης των 32 δισ. ευρώ. Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης υποτίθεται ότι θα απευθύνονται και θα δοθούν σε επιχειρήσεις, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν νέες παραγωγικές επενδύσεις και θέσεις εργασίας.

25.06.2020 | 09:20

Γράφει ο Θωμάς Λούκας MSc, PhD, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου

Είναι σαφές ότι το φετινό καλοκαίρι για τον τουρισμό θα βρει χέρι-χέρι τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων με τους ιατρούς. Καθώς είμαστε μία από τις πρώτες χώρες της Μεσογείου, η οποία ανοίγει για τους τουρίστες, τα υπουργεία Τουρισμού και Υγείας προχώρησαν πριν από λίγες μέρες στη δημοσίευση της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ), με βάση την οποία θα λειτουργούν πλέον τα καταλύματα.

16.05.2020 | 13:53

Γράφει ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης*

Παρατηρώ μια σύγχυση που τείνει να πλήξει τον λεπτό και ευαίσθητο χώρο τού Σχολείου και να βλάψει έως και να ακυρώσει τον ρόλο των εκπαιδευτικών μας, τον ρόλο τού Έλληνα δασκάλου στα μάτια τής κοινωνίας μας.

15.05.2020 | 19:43

Του Κ. Σκούρα, συνταξιούχου εκπαιδευτικού

Κάμερες θέλει να βάλει στις αίθουσες διδασκαλίας η Υπουργός Παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν. Ένα μικρό μου αφήγημα ίσως σας φανεί χρήσιμο. Τα ονόματα είναι φανταστικά για ευνόητους λόγους, οι καταστάσεις όμως και τα γεγονότα αληθινά.

28.04.2020 | 10:04

Γράφει ο Ανδρέας Ξυπτεράς

Την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάστηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις. Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, με τα σχολεία κλειστά και τους εκπαιδευτικούς αβοήθητους να προσπαθούν με όλους τους τρόπους να υποστηρίξουν τους μαθητές τους, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει με τις ενέργειές της ότι το “μυαλό” της βρίσκεται σταθερά στην επόμενη μέρα.

07.04.2020 | 09:06

Γράφει ο Θεόδωρος Ι. Μπαβέας

Αφιέρωμα στο Ιατρό- νοσηλευτικό και σε όλο το προσωπικό των Νοσοκομείων που μάχεται στη πρώτη γραμμή…με  Θαυμασμό σεβασμό  και  εκτίμηση    

02.04.2020 | 19:06

Γράφει ο Κώστας Σκούρας, εκπαιδευτικός

Ένας ωραίος διδακτικός μύθος

Πέθανε ο Μανώλης Γλέζος; Ε, και; 98 χρονών ήταν. Κοιτάξτε στο πρωτοσέλιδό μας εκεί κάτω αριστερά και θα το βρείτε, αρκεί να μεγαλώσετε λίγο τα γράμματα. Για τους αγώνες του, τις θυσίες του, την προσφορά του στο αριστερό κίνημα, το συγγραφικό του έργο, τη δράση του σαν βουλευτής και Ευρωβουλευτής... θα τα βρείτε στον ΑΣΤΙΚΟ Τύπο!!

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018