Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Ευχαριστώ και τιμώ……. τους Εθελοντές

banner roots

Ευχαριστώ και τιμώ…….  τους Εθελοντές
05.12.2014 | 10:11

Ευχαριστώ και τιμώ……. τους Εθελοντές

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Απόψεις

Γράφει ο Θεόδωρος Ι. Μπαβέας
Η Γενική συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε την 5η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια ήμερα του Εθελοντισμού για να αποτίσει φόρο τιμής σε όλους τους εθελοντές του κόσμου πολλοί από τους οποίους έχουν χάσει την ζωή τους κατά την διάρκεια της εθελοντικής τους προσφοράς.

Αυτή την ημέρα επέλεξα και εγώ ως γιατρός αλλά και ως τ. πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Άγιος Παντελεήμων και πρόεδρος του Ε.Ε.Σ Λήμνου σήμερα , να τιμήσω και ναευχαριστήσω δημόσια τους κατοίκους της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου οι οποίοι μας βοήθησαν και μας βοηθούν μέσα από τον Εθελοντισμό
Αυτό γίνεται με το τεράστιο εθελοντικό κίνημα το οποίο έχει δημιουργηθεί και γιγαντωθεί στο νησί μας από τους ίδιους τους συμπολίτες μας συμμετέχοντας άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών ,είτε ως Αιμοδότες ,είτε ως Εθελόντριες αδελφές και Εθελοντές στο Ε.Ε.Σ , είτε ως φίλοι της Εθελοντικής Αιμοδοσίας ,είτε ως φίλοι του Ε.Ε.Σ .Λήμνου.


Κοντά στους εθελοντές ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ και τις εθελόντριες αδελφές του νησιού μας έχω ζήσει στιγμές αγωνίας χαράς και συγκίνησις οι οποίες έχουν χαραχθεί αναλλοίωτες από το πέρασμα του χρόνου στην καρδιά μου,γιατί για 30 χρόνια ως υπεύθυνος γιατρός για την ενημέρωση και προαγωγή της αιμοδοσία στο Νοσοκομείο ,αυτοί οι εθελοντές επώνυμοι και ανώνυμοι συμπολίτες με βοήθησαν και βοηθούν ακόμη, γιατί για μένα όλα αυτά τα χρόνια η αγωνία ήταν πάντα μεγάλη ώστε το Νοσοκομείο να έχει επάρκεια αίματος για το νησί μας.

Οι προσωπικές μου περιπέτειες υγείας με έφεραν πιο κοντά στην ανάγκη της πραγματικότητας και έτσι ένιωσα και εγώ προσωπικά το μεγαλείο της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς αίματος του ανώνυμου αιμοδότη μέσα και έξω από τη χώρα μας
Σήμερα με τα μέλη του Δ.Σ και τις Εθελόντριες αδελφές του Ε.Ε.Σ. Λήμνου νοιώθουμε ξεχωριστή ικανοποίηση και υπερηφάνεια , γιατί οι συμπολίτες μας ισχυροποιούν με τις προσφορές τους το εθελοντικό κίνημα του Ε.Ε.Σ στο νησί και εμπιστεύονται να ολοκληρώσουμε εμείς την δική τους εθελοντική προσφορά ενισχύοντας και βοηθώντας συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν ανάγκη.

Τίποτα δεν θα είχε γίνει στο νησί μας χωρίς το τεράστιο ενδιαφέρον το ήθος και τις ξεχωριστές κοινωνικά καταξιωμένες προσωπικότητες των συμπολιτών μας οι όποιοι κάθε φορά ενδυναμώνουν με την παρουσία τους και την προσφορά τους τον εθελοντισμό στο νησί μας Έτσι ώστε ο σύλλογος Αιμοδοτών Άγιος ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ Λήμνου να έχει πολλές διακρίσεις και να κατατάσσεται μεταξύ των πρώτων στη χώρα μας.

Εθελοντισμός σημαίνει άνθρωπος, ανθρωπιά, προσφορά, αλληλεγγύη.

Εσείς λοιπόν οι εθελοντές συνάνθρωποι και συμπολίτες μας σκεφθήκατε από μια άλληπλευρά τους πολίτες μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και ανεκτέλεστες υποσχέσεις και καλείται εσείς πλέον όλους τους ενεργούς πολίτες να συνοδοιπορήσουν μαζί σας στον δρόμο της αγάπης της βοήθειας της προσφοράς και του κοινωνικού δικαίου αγγίζοντας τα όρια του ρομαντισμού.

Γιατί Αιμοδοσία σημαίνει προσφορά ζωής και εθελοντισμός σημαίνει κοινωνική ανάγκη.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel