Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Ξέρουν μόνο το «πώς»

banner roots

Ξέρουν μόνο το «πώς»
15.12.2012 | 16:40

Ξέρουν μόνο το «πώς»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Απόψεις

Aυτή τη στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να μάθουν το «γιατί». Ωστόσο όλοι γνωρίζουν ότι το πρόβλημα βρίσκεται και στο «πώς». Ναι, κάποια στιγμή όλοι θα μάθουμε για ποιο λόγο ο 20χρόνος Adam Lanza φορτώθηκε με τρία όπλα και πήρε μαζί του στο θάνατο 27 ανθρώπους. Ίσως να μην καταλάβουμε ποτέ, αλλά, θα μάθουμε. Ωστόσο έχουμε όλοι το δικαίωμα να υποθέσουμε ότι αυτό δεν θα ήταν και τόσο εύκολο να συμβεί αν υπήρχε διαφορετικό καθεστώς περί οπλοκατοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες τα όπλα με τα οποία ο Adam έκανε το μακελειό, αγοράστηκαν από την ίδια τη μητέρα του. Ο Ομπάμα, δακρυσμένος, είπε ότι θα πρέπει να ξαναδούν το ζήτημα. Είναι πολύ δύσκολο. Πρόκειται για θέμα που διατρέχει τις μεγάλες αντιθέσεις στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών. Από τη μία το ατομικό σου δικαίωμα στην ασφάλεια και από την άλλη το συλλογικό. Ένα πολύπλοκο θέμα σε μία μεγάλη χώρα με δαιδαλώδεις νομικούς διαδρόμους.

Και από την άλλη είναι αυτό που γεννήθηκε και έζησε μέσα στη ψυχή του δράστη. Γιατί αυτά συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με μεγαλύτερη συχνότητα από τον υπόλοιπο κόσμο; Όχι, δεν πρέπει να είναι μόνο η εύκολη πρόσβαση στα όπλα. Παντού υπάρχουν ψυχικά διαταραγμένοι. Γιατί εκεί η καταφυγή στη βία είναι πιο συχνή;

Ο Adam Lanza σκότωσε τον πατέρα του στο σπίτι, φόρεσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και μάσκα και ξεκίνησε για το δημοτικό σχολείο, στο Nιούταουν, του Κονέκτικατ, ούτε δύο ώρες δρόμο από τη Νέα Υόρκη. Άρχισε να πυροβολεί μόλις μπήκε στο σχολείο. Άνοιγε τις τάξεις και άδειαζε το όπλο του πάνω στα παιδιά. Σκότωσε είκοσι. Όμως δεκάδες άλλα θα πεθαίνουν κάθε μέρα και από λίγο, από το σοκ. Στο τέλος αυτοκτόνησε. Επάνω του είχε την ταυτότητα του αδερφού του και έτσι στην αρχή επικράτησε σύγχυση. Παντού. Γιατί την ίδια στιγμή εμφανίστηκαν στο Facebook δεκάδες προφίλ στο όνομα του. Ναι, σίγουρα ο Adam δεν ήταν μόνος εκεί έξω.

Πηγή: protagon.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το