Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Η ήττα... της γραβάτας
afoi poriazi
Η ήττα... της γραβάτας
29.09.2015 | 17:11

Η ήττα... της γραβάτας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Απόψεις

Γράφει ο Θεόδωρος Ι. Μπαβέας

Σε μια χρεοκοπημένη χώρα από 2010 όπως λένε ως μετανοούσες Μαγδαληνές αυτοί που υπηρετήσαν το πελατειακό και ρουσφετολογικό κράτους ,με τις μνημονιακές πολιτικές ,και στο καθημερινό τηλεοπτικό κοινοβούλιο, με τις πολλές γραβάτες της πολιτικής σοβαρότητας, επιμένουν ότι είναι πολύ δύσκολο να αναστήσουμε τη χώρα , γιατί για όλα φταίνε οι άλλοι...

Εγώ πάντως νομίζω ότι φταίνε όλοι μαζί , άλλος πολύ και άλλος λίγο , γιατί και οι πολίτες και πολιτικοί τα περισσότερα χρονιά ήταν συνένοχοι , και η κάθε κυβέρνηση είναι η εικόνα και το ομοίωμα του μεγαλυτέρου μέρους της κοινωνίας μας Έτσι είχαμε κυβερνήσεις με γραβάτες κυριλέ με μνημόνιο , τώρα έχουμε κυβέρνηση λαϊκού προσανατολισμού και πρωθυπουργό χωρίς γραβάτα πάλι με μνημόνιο .....και ένα νέο εντυπωσιακό life style στη πολιτική και κοινωνική ζωή ... αφού τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.

Σήμερα η κοινωνία είναι καταχρεωμένη και χαμένη ,σε ένα παρανοϊκό πολιτικό- οικονομικό περιβάλλον συμφωνιών...δηλαδή μνημονίων μέσα στο οποίο συγκρούονται οι ΣΩΤΗΡΕΣ παλαιοί με πολύχρωμες γραβάτες , και νέοι χωρίς γραβάτες με λαϊκίστικο πολιτικό ενθουσιασμό και εντυπωσιακά πουκάμισα Όλοι θέλουν να σώσουν, μέσα από τα τρία μνημόνια με τα σκληρά μετρά , τη χώρα , την οικονομία , και μετά θα έλθει η σωτηρία των πολιτών ,γιαυτό το λόγο καθημερινά προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά, στα τηλεοπτικά κοινοβούλια των καναλιών διεξάγονται πολύ θεματικές αψιμαχίες ,φόβου, απογοήτευσης ,απελπισίας , τρόμου καταστροφής,με ειδικές διαφορετικές πολιτικές ικανότητές και προσεγγίσεις στη διαχείρισή των μνημονίων μεταξύ των δυο μονομάχων με τις γραβάτες ή τις χωρίς γραβάτες, και το σπουδαίο είναι αυτοί που μας διέλυσαν μας χρέωσαν μετά δυο πρώτα μνημόνια , κάνουν κριτική και συμβουλεύουν τους άλλους, Γιατί βρε παιδιά , δεν μας σώζατε εσείς από την αρχή να μην έχουμε τους άπειρους απαίδευτους ανίκανους και επικινδύνους Συριζαιους που λέτε? ...

Το ιδεολογικό υπόστρωμα των μονομάχων με δυσκολία πλέον διακρίνεται γιατί το μνημονιόμετρο δεν έχει διαφορετικές μετρήσεις δράσεων προς το παρόν ,,μόνο κριτικές επικρίσεις,ανοησιες και πολιτικές προτάσεις για λύσεις άλυτων και δύσκολων προβλημάτων ...οι οποίες λύσεις πολλές φορές είναι αφηγήματα τύπου πολιτικού παραμυθιού , τις οποίες καταγράφει το μνημονιόμετρο Παρατηρούμε επίσης πολιτικές κόντρες , και απίθανες πολιτικές συνεργασίες ,για να κυβερνήσουν για να σταθεί η ανάπηρη χώρα μας στα πόδια της ,άλλα και να περπατήσει να βοηθήσουν όλοι μαζί, σε μια νέα ακόμη καταστροφή ,η οποία έρχεται όπως λέει ο κάνοντας χρέη πρωθυπουργού στο τηλεοπτικό κοινοβούλιο κ. Αυτιάς με τις πολλές γραβάτες και τις απίθανες ερωτήσεις που κάνουν στο Γιώργο οι πολίτες ... ζητώντας λύσεις από τον Γιωργάκη......ενώ ακολουθούν και πολλοί άλλοι σπουδαίοι δημοσιογράφοι, σε πρωτεύοντα τηλεοπτικό κοινοβουλευτικό ρόλο, συνοδεία με οικονομολόγους ,φοροτεχνικούς αναλυτές της πολιτικής φιλοσοφίας , και της μελλοντολογίας , οι οποίοι ανακρίνουν και ζητούν άμεσες προτάσεις και λύσεις στη τηλεόραση από τους χωρίς ή και με γραβάτα πολιτικούς.

Τέλος σήμερα το ψέμα καλύπτει παντού την αλήθεια η απάτη την αξιοπιστία και η φοροδιαφυγή την ειλικρίνεια, και εμείς οι πολίτες νομίζουμε ότι είμαστε απεσταλμένοι πρόσφυγες από το διάστημα, σε μια κοινωνία απογοητευμένη διαλυμένη και ως κοινωνική μονάδα κάτω από το μηδέν , με μια οικογένεια της μικρής και μεσαίας τάξης να καταστρέφεται συνειδητά από δεξιόστροφους σοσιαλιστές και αριστερόστροφους καπιταλίστες, και το μνημονιακό έργο συνεχίζεται γιατί πληρώνουμε με δανεικά και θα κάνουμε ανάπτυξη με δανεικά μέχρι να έλθουν οι επενδύτες ....ενώ δυστυχισμένοι άνθρωποι πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες κατακλύζουν τη χώρα μας με ελπίδα το άγνωστο .......

Πάλι στο επίκεντρο των μετεκλογικών εξελίξεων είναι οι τηλεοπτικές πολιτικές παραστάσεις κωμικό- τραγωδίας μέσα σε ένα πολιτικό χάος ,γιατί εμείς οι γέροι άλλα και οι άνεργοι δεν ελπίζουμε τίποτα μέσα από την απίθανη πολυλογία ,την υποκρισία , την παράνοια την ειρωνεία ,και των παράλογων ερμηνειών των λέξεων των μέτρων των στόχων των λόγων.... ενώ καθημερινά ακούμε ως σωτήρια λύση τις μεταρρυθμίσεις ... γιατί δεν τις κάνουμε επιτέλους ποιες είναι, ? είναι εδώ ή πρέπει να τις φέρουμε από την Ευρώπη γιατί??

Τέλος ο Πρωθυπουργός θέλει να μαζέψει τους γυρολόγους υπουργούς , τους τηλεβουλευτες άνδρες και γυναίκες , για να διαβάσουν λίγο τα μνημόνια και κάθε λογής αξιωματούχους από τα τηλεοπτικά πάνελ , γιατί μέχρι σήμερα κυβέρνηση και αντιπολίτευση πρέπει να δώσουν και να δίνουν άμεσες λύσεις αυτοτελείς στους απαιτητικούς δημοσιογράφους λες και κυβερνούν μόνοι τους οι βουλευτές τη χώρα .... Πάντως προσπαθώ να βρω το προεκλογικό παράθυρο των υποσχέσεων ζωής ,της σωτηρίας ,το όραμα την ελπίδα του λαού, για ανάπτυξη που έλεγαν οι τηλεοπτικοί εκπρόσωποι του δικομματισμού πότε ΠΑΣΟΚ -ΝΔ και δυο φορές ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ελπίζω πάλι να μη χαθεί αυτό μέσα στη πολυφωνία ,στη λογοδιάρροια ,στην απέραντη θεωρητικολογία της κομματικής πολιτικής αλαζονείας της νέας συγκυβέρνησης . η οποία δεν πρέπει να συνεχίζεται και μετεκλογικά, και δεν πρέπει να συνεχίσει το πρόσφατο παρελθόν της και να οδηγήσει την χώρα μας σε πιο τραγικά αδιέξοδα!!! σε αυτά τα οποία με λύπη μου διαπιστώνω ότι ελπίζει η σημερινή αντιπολίτευση .......ότι θα επιστρέψει η χώρα.

Πάντως χρειάζονται ειδικές μελέτες για την ποιότητα του πολιτικού λόγου και ψυχανάλυση για πολλούς πολιτικούς !!ένας λόγος ο οποίος συνεχίζεται και σε μετεκλογικές τηλεοπτικές παραστάσεις παρωδίας με τους ίδιους πρωταγωνιστές σε διαφορετικούς ρόλους οι οποίοι προκαλούν τώρα λίγες μέρες μετά τις εκλογές πολιτική κριτική θράσους αλλά και οργή, γέλια και θλίψη από το έλλειμμα σοβαρότητας , στα πλαίσια μιας περίεργης φλυαρίας, αφού πάντα είναι οι ίδιοι περιφερόμενοι πολιτικοί με πολλά ψέματα και λίγες ή καθόλου αλήθειες όπως δημόσια λένε με γραβάτα ή χωρίς γραβάτα , και μια πολιτική αντιπολίτευση ενώ ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο να μείνουμε στην Ευρώπη , δυσκολεύονται να το πιστέψουν , με στόχο και εντολή την δημιουργία μιας κυβέρνησης εθνικής σημασίας και αποστολής ,για να διεκδικήσουμε ανθρώπινους ορούς για την νέα δανειακή σύμβαση αφού ως χώρα δεν μπορούμε να υπάρχουμε στην Ευρώπη χωρίς δανεικά !!

Οι πολιτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των εκπρόσωπων των κομμάτων εξουσίας πριν και τώρα μετά τις εκλογές μεταξύ, βουλευτών τ. υπουργών , ειδικών και μη πολιτικών αναλυτών πραγματικά έχουν αντιστραφεί με μόνο σπουδαίο εμφανές και εντυπωσιακό ότι ο Τσιπρας τους έβγαλε τη γραβάτα και επομένως μια από τις σημαντικές νίκες του .... είναι ότι ηττήθηκε η γραβάτα , και καθιέρωσε η αριστερόστροφη καπιταλιστική κυβέρνηση νέο life style στην ενδυματολογία της επίσημης πολίτικης ζωής του τόπου ,ώστε να εντυπωσιάσει με θετικά η αρνητικά σχόλια και τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή ένωση αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σεπτέμβριος 2015

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018