Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Περί Σφακιανάκη ..

banner roots

Περί Σφακιανάκη ..
21.02.2016 | 22:46

Περί Σφακιανάκη ..

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Απόψεις

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σκαπέτης

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα,μια από τις ειδήσεις που μονοπωλούν το ενδιαφέρον των Μ.Μ.Ε. και των social media,είναι η μετακίνηση του Μανώλη Σφακιανάκη από την ηγεσία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (Δ.Η.Ε.)

Αναρίθμητα δημοσιεύματα και σχόλια με ιδιαίτερη θέρμη τάσσονται είτε υπέρ,είτε κατά της συγκεκριμένης απόφασης του Συμβουλίου Κρίσεων του Σώματος. Ποτέ στο παρελθόν δε θυμάμαι να παίρνει τέτοιες διαστάσεις η μετάθεση ή αποστρατεία κάποιου αξιωματικού.
Λογικό,καθώς κανείς έως τώρα δεν είχε την αναγνωρισιμότητα που απολαμβάνει ο Σφακιανάκης. Μιλάμε για έναν αξιωματικό- σταρ,με πλήθος τηλεοπτικών εμφανίσεων,συγγραφή βιβλίων και ενημερωτικές ομιλίες.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή..
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '90 και αναβαθμίστηκε στις αρχές του 2000 ως ένα από τα "προαπαιτούμενα" μέτρα ασφαλείας για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 (πολύ αμφιβάλλω εάν θα είχαμε προχωρήσει αυτοβούλως στη συγκρότηση μιας από τις πλέον σημαντικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.).

Στα σχεδόν είκοσι χρόνια που λειτουργεί η εν λόγω υπηρεσία έχει να επιδείξει αμέτρητες επιτυχίες, όπως συλλήψεις παιδόφιλων,αποτροπές αυτοκτονιών,ευρέσεις εξαφανισμένων κ.α.
Έχει όμως υποπέσει και σε λάθη.Τραγικά!
Θα αναφέρω ενδεικτικά κάποια:

-Υπόθεση Ειρήνης Κακουλίδου:Η δημιουργός της σελίδας κοινωνικού δικτύου"save the ottoman monuments of Greece",συνελήφθη και η σελίδα της έκλεισε.Η συγκεκριμένη σελίδα ασχολείτο με την διάσωση κάποιων μη χριστιανικών μνημείων της Ελλάδας,χωρίς όμως να προσβάλλει ή να θίγει κανέναν και τίποτα,έκτος ίσως απο κάποιους θερμοκέφαλους με αυξημένη πατριωτική τεστοστερόνη (το λέω όσο πιο ευγενικά μπορώ).

-Υπόθεση "Γέροντα Παστίτσιου":Η γνωστή ιστορία με την σύλληψη του Φίλιππου Λοίζου δημιουργού της σελίδας "Γέροντας Παστίτσιος",η οποία ειρωνευόταν και χλεύαζε τα "κατορθώματα" του Αγ.Παισίου.Μάλιστα είχε αναπαραχθεί από πολλά Μέσα Χριστιανικού Ενδιαφέροντος μια φάρσα που είχε σκαρώσει με κάποιο υποτιθέμενο θαύμα του Γέροντα.
Μεσαιωνική αντιμετώπιση από την Δ.Η.Ε.

Υπάρχουν δεκάδες παρόμοιες υποθέσεις (πρόσφατα είχαμε διώξεις για καθύβριση νεκρών στην περίπτωση της πτώσης του ελικοπτέρου),οι οποίες παρατηρώντας τες κάποιος καταλαβαίνει εύκολα την ιδιαίτερη ευαισθησία που δείχνει η Δ.Η.Ε. σε θέματα που "προσβάλλουν" τη θρησκεία ή την πατρίδα..Ανάλογη της απάθειας με την οποία αντιμετωπίζει τις προτροπές του Χίου για παράδειγμα,ο οποίος κατ'εξακολούθησιν στοχοποιεί ανθρώπους απροκάλυπτα καλώντας τους "πατριώτες" να τους ισοπεδώσουν..

Τέλος,άφησα την σημαντικότερη.

Υπόθεση Παναγιώτης Βήχος:
Το 2003 κλιμάκιο της Δ.Η.Ε. με επικεφαλής τον ίδιο τον Σφακιανάκη και παρουσία Εισαγγελέα εισέβαλε στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη και κατάσχεσε τους υπολογιστές του.Ο ίδιος κατηγορήθηκε για διακίνηση πορνογραφικού υλικού και μαστροπεία.
Τελικά αθωώθηκε απο όλες τις κατηγορίες μετά από επίπονο δικαστικό αγώνα 14ων ετών.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο οποίο κατέφυγε τον δικαίωσε εκδικάζοντας 6.500 ευρώ για κακοδικία.

Πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν τότε πως η δίωξη του Βήχου,έγινε ως αντίποινα για προγενέστερη καταγγελία του σε βάρος του τότε Αστυνομικού Διοικητή της Σαντορίνης για εμπλοκή του σε κύκλωμα σωματεμπορίας
Παραμονές της δίκης συνέβη το παραπάνω γεγονός(!) που είχε ως αποτέλεσμα (;) να αθωωθεί τελικά ο εν λόγω Αξιωματικός.

Στο δια ταύτα,θεωρώ την μετακίνηση του Σφακιανάκη υπό κάποιες προ υποθέσεις,ορθολογική.
Ποιες είναι αυτές;

α) Ότι το σκεπτικό για την λήψη της απόφασης δεν έχει κομματική απόχρωση.

β)Ότι έγινε με την λογική προετοιμασίας μιας διάδοχης κατάστασης,καθώς ο Σφακιανάκης σε 2-3 χρόνια συνταξιοδοτείται (άρα εκ των πραγμάτων θα αποχωρήσει από την υπηρεσία) και έχοντας την εποπτεία της υπηρεσίας θα μπορούσε να βοηθήσει τον νέο Διοικητή.

γ)Ότι δεν σηματοδοτεί την έναρξη μιας προσπάθειας "ελέγχου" του διαδικτύου....

Σε κάθε άλλη περίπτωση,θα μιλάμε για ακόμα μια άστοχη εώς επικίνδυνη ενέργεια μιας κυβέρνησης που μετά από ένα χρόνο στο τιμόνι της χώρας,μοιάζει ανήμπορη,ανέτοιμη και πολύ λίγη για να αντεπεξέλθει στο έργο της.

Ο χρόνος θα δείξει...

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel