Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Τηλεοπτικό... πολιτικό καρναβάλι

banner roots

Τηλεοπτικό... πολιτικό καρναβάλι
14.03.2016 | 17:50

Τηλεοπτικό... πολιτικό καρναβάλι

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Απόψεις

Γράφει ο Θεόδωρος Ι. Μπαβέας

Κάθε μέρα παρακολουθούμε στη τηλεόραση ποικίλη πολιτική εσωτερική και ευρωπαϊκή πληροφόρηση, η οποία χρήζει ιδιαίτερης αναλύσεως από τους ειδικούς, διότι πολλοί από τους συμμετέχοντες παράγοντες στα πάνελ είναι διασκεδαστικοί ,αδιάβαστοι φαιδροί εγωιστές, ευκαιριακοί, πολυλογάδες, κόλακες και όλο το χρόνο συμπεριφέρονται σαν μασκαράδες, με διάφορες μουτσούνες του πολύ έξυπνου και του πολύ βλάκα, ενώ διάφορες κυρίες της πολιτικής συμπεριφέρονται ως μάγισσες χαρτορίχτρες και μπαλαρίνες...

Είναι πολύ εντυπωσιακό να συναντήσεις Βουλευτές άνδρες και γυναίκες της ΝΔ ενάντιο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα δήθεν πολιτισμένο τηλεοπτικό πολιτικό πάνελ τα συμπεράσματα και τα αποτελέσματα δικά σας, Έμενα πάντως με διασκεδάζουν και με εξοργίζουν... Θα μου πείτε άλλαξε κανάλι... τι να δω να μαγειρεύουν ή να αγοράσω κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ!!

Οι περισσότεροι από αυτούς νομίζουν ότι είναι παρουσιαστές με σκοπό και μόνο την δημόσια εμφάνισή για το πολιτικό ή επαγγελματικό τους συμφέρον, και προφίλ ,και δεν ντρέπονται συνεχώς να λένε τα ίδια από κανάλι σε κανάλι Έτσι σε αυτά τα καθημερινά πάνελ πολλών κυρίως πολιτικών ,και άλλων καθημερινών γυρολόγων ειδικών δεν μπορείς να διακρίνεις το φόβο από την απειλή , τη παράνοια από την αξιοπρέπεια , τη ψυχοπάθεια από τον εγωισμό ,το πανικό από τη σύγχυση, το σοβαρό από το γελοίο, το ανόητο από τη χαζομάρα , το ψέμα από την αλήθεια , τη βρισιά από το πολιτικό λόγο ,την αλαζονεία από το φθόνο ,την ειρωνεία από το μίσος, τη δημαγωγία από το λαϊκισμό , τη πραγματικότητα από την υπερβολή ,το πολιτικό πάθος από την εθνική υπερηφάνεια τον απατεώνα από τον φοροφυγά , τον κλέφτη από το λαμόγιο ,την κωμωδία από την παρωδία ,και την αοριστολογία από τη μπουρδολογία, ενώ όπως και κατά το παρελθόν οι ίδιοι οι πολιτικοί κατηγορούν το κοινοβούλιο της Κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας ότι κάθε πέρυσι η Βουλή ήταν ποιοτικά καλύτερη.

Πάντως έχει αποδειχθεί όσα πιο λίγα λέγονται τόσο πιο σοβαρό δημοκρατικό διάλογό χρειάζεται η δημοκρατία ,και όχι συνεχείς καρναβαλικές παρελάσεις από τη τηλεόραση με διάφορα κουστούμια πολιτικού καρναβαλιού η οποία πια έχει εικόνα κοινοβουλίου Έτσι και στη τηλεόραση έχουμε συνεχείς σχεδόν όλο το χρόνο καρναβαλικές παρελάσεις τις οποίες εγώ λόγω ειδικών συνθηκών καθημερινά παρακολουθώ( επειδή κάνω βάδην σε τάπητα ) όλες αυτές τις καθημερινές πολιτικές σαλάτες πρωί απόγευμα και βράδυ με ανώτατους σε πολυγνωσία ακομμάτιστους όπως με καμάρι λένε κυβερνήτες το Παπαδάκη το Καμπουρακη τον Οικονομεα τον Οικονόμου το Λυριτζη ενώ εντυπωσιάζει ο Αυτίας ο Μπογδανος διάφοροι στην ΕΡΤ και άλλοι παίζοντας τον ίδιο ρόλο ο οποίος συνεχώς υποβαθμίζεται σε φτηνό κουτσομπολιό ενώ η σοβαρή σωστή ελεύθερη πληροφόρηση είναι απαραίτητο στοιχείο στη Δημοκρατία.

Τα τελευταία χρόνια στο πολιτικό σύστημα της μεταλλαγμένης δημοκρατίας είναι πλέον γνωστό ότι έχει δημιουργηθεί το τηλεοπτικό κοινοβουλευτικό σώμα από ταλαντούχους εκπρόσωπους του κοινοβουλίου με ειδικά προσόντα τις περισσότερες φορές ψυχοπαθολογικά ,στοιχεία, όπου αλληλοβρίζονται άνδρες και γυναίκες στα πάνελ ,οι οποίοι έχουν αναλάβει με τους διευθύνοντας τη συζήτηση σοβαρούς δημοσιογράφους την πληροφόρηση της κοινής γνώμης ,έργο δύσκολο πολύ σοβαρό το οποίο πρέπει να είναι χωρίς οικονομικές υπερβολές παραπολιτικές ανοησίες , φόβο , σύγχυση και πανικό , διότι η πληροφόρηση διαχέεται σήμερα πάρα πολύ γρήγορα και τα σχόλια οργιάζουν... "μα αυτό είπε έτσι... ο άλλος είπε αυτό... άλλος το διαψεύδει και η παραπληροφόρηση μεγαλουργεί με πολλές τερατολογίες και παρενέργειες ενώ οι πολίτες εν καιρό ειρήνης καταστρέφονται και κοινωνικά δολοφονούνται από τα σκληρά μέτρα της λιτότητας των μνημονίων.

Είναι φανερό ότι ούτε με την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ούτε και με τη νέο μνημονιακή ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ εμείς οι πολίτες είδαμε κάτι το διαφορετικό, εις το βιωτικό μας επίπεδο. Το παραμύθι και το καρναβάλι εις το οποίο ζούμε συνεχίζει τη κατηφόρα προς την φτώχεια και την απόγνωση, ίσως στα παραμυθία της κάθε μιας από αυτές τις κυβερνήσεις οι δράκοι και ο καρνάβαλος να είχαν διαφορετικά ονόματα και διαφορετική κουλτούρα.

Είμαστε πάλι σε τρίτο μνημόνιο με τους εταίρους δανειστές μας, για το οποίο η νέα μνημονιακή κυβέρνηση Συριζανελ και η αντιπολίτευση, η οποία είναι και λίγο τώρα αντιμνημονιακή, ισχυρίζονται ότι είναι απάνθρωπο σκληρό, ενώ το ψήφισαν μαζί άκουσον άκουσον, για να σώσουν τη χώρα και για να διαλύσουν το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας μας, ώστε να χρεώσουμε ακόμα και τα Τρισέγγονα μας. Τέλος όλοι μαζί με υπομονή ,πολίτες, κυβέρνηση, και αντιπολίτευση, κυνηγάμε την ανάπτυξη ,την παραγωγή πλούτου η οποία είναι έξω από τη χώρα μας αφού πλέον είναι από όλους αποδεκτό ότι είμαστε μέσα σένα οικονομικό τρίτο πόλεμο και πολεμάμε, ενώ το προσφυγικό φαίνεται ότι θα λύσει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας...

Εμείς καθημερινά και λόγω ηλικίας ,εμείς οι παρασιτούντες υπερήλικες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε πολιτική τηλεόραση για να ενημερωνόμαστε αφού είμαστε απόμαχοι συνταξιούχοι. Έτσι αυτές τις ήμερες της Αποκριάς παρακολουθούμε εναλλασσόμενες καρναβαλικές πολιτικές παρελάσεις από το πολιτικό μας σύστημα με ποικίλη θεματολογία και την απίστευτη εγκληματική τραγωδία του προσφυγικού το οποίο μέσα από την εικόνα δεν μπορεί άνθρωπος να βρει λόγια για περιγραφή Πόνος ,χάος ,χωρίς μέλλον απελπισία, δυστυχία ανακατεμένη με την ελπίδα δια ζωή, η οποία λιώνει μέσα στα απόνερα και λασπόνερα της βροχής Αυτές οι εικόνες είναι η ντροπή του σύγχρονου παγκόσμιου πολιτισμού και της απέραντης υποκρισίας των λαών... ο θάνατος σου η ζωή μου.

Μάρτιος 2016

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το