Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Το μνημόνιο είναι πολιτικό σύστημα
achilladelis
Το μνημόνιο είναι πολιτικό σύστημα
13.06.2016 | 11:07

Το μνημόνιο είναι πολιτικό σύστημα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Απόψεις

Γράφει ο Θεόδωρος Ι. Μπαβέας

Με την κοινωνία σε κωματώδη κατάσταση και την Ελλάδα συνέχεια στην εντατική το πολιτικό σύστημα της κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας βρίσκεται σε πολιτική σύγχυση, αφού δεν ξέρουν πότε λένε αλήθεια, πότε ψέματα και έτσι οδηγείται μαθηματικά στο χάος, προσπαθώντας να προσεγγίσει την ανάπτυξη για την ευημερία της.

Χώρας διαλύοντας πρώτα την έννοια και την δομή της κοινωνίας ,γιατί είναι δέσμιο στα μνημόνια και τη δανειακή φυλακή. Το μνημόνιο είναι ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα διάσωσης το οποίο επιβάλλεται σε κάθε χρεοκοπημένη, εξαθλιωμένη και δάνειο -εξαρτημένη χώρα της αλληλέγγυας Ευρώπης και του Δ.Ν.Τ Είναι η μνημονιακή πολιτική την οποία πρέπει πιστά να ακολουθήσει η κάθε εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρα ς,είτε είναι δεξιάς, ή αριστερής, ή κεντρώας, ή σοσιαλιστικής, ή άλλης κομματικής ιδεολογίας και φρονήματος. Ενώ για τους δανειστές το καλύτερο είναι να είναι όλοι μαζί για να εφαρμόζουν γρήγορα τις εντολές της μνημονιακής πολιτικής.

Τέλος μετά από αρκετές πολιτικές μεταλλάξεις έχουμε νέους και παλιούς μνημονιακους υπηρέτες των Μνημονίων οι οποίοι ντρέπονται να αναφέρουν ότι τους έχουν απαξιώσει τον πολιτικό λόγο και τους έχουν παραλύσει τις πολιτικές τους πρωτοβουλίες και πράξεις οι οποίες στα προεκλογικά τους προγράμματα ήταν προς όφελος των πολιτών και της χώρας.

Τα μνημόνια τα επέβαλε η εταιρική συνύπαρξη με τους εταίρους δανειστές μας , στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης, είναι ένα πολιτικό σύστημα με δημοκρατία στα λόγια και οικονομική δικτατορία στα έργα, με κύριο στόχο τη λιτότητα, με μέτρα και προαπαιτούμενα, έτσι οι πολίτες δεν ξέρουν που βρίσκονται, σε πια χώρα ζουν, γιατί ζουν,ποιοι μας κυβερνούν και ποιοι κάνουν κομάντο στη χώρα μας.

Επομένως δεν καταλαβαίνουν οι πολίτες τι συμβαίνει στη κοινωνία μας Άραγε ζούμε σε πόλεμο; ζούμε σε φυσική καταστροφή; ή σε κατοχική περίοδο ή είμαστε δοσμένοι και δεμένοι μέσα σε ένα αριστερό -δεξιό ή δεξιό -σοσιαλιστικό πρότυπο διακυβέρνηση της χώρας, κάτω από το αυστηρό βλέμμα και την αυστηρά επιστασία αποικιακού τύπου των εταίρων δανειστών μας.

Εγώ ο συνταξιούχος έχω συνειδητοποιήσει ότι διώκομαι, αισθάνομαι μια βαρβαρότητα απέναντι μου και απέναντι στην οικογένεια μου, αφού τα δυο μου παιδιά όπως και χιλιάδες άλλα σε περίοδο δημιουργίας της ζωής τους, είναι άνεργα λόγω αυτής της παρανοϊκής μνημονιακής πολιτικής. Έτσι εμείς οι γονείς πολλές φορές τα βοηθάμε για να ζήσουν τα μεγάλα μας παιδιά!!

Ίσως φαντάζει αυτό υπερβολή, φαίνεται ότι έχω πλέον εθνική κατάθλιψή ,απαισιοδοξία και απογοήτευση, είναι όμως η πραγματικότητα της Ελληνικής κοινωνίας. Νοιώθω ένα παρανοϊκό μίσος δίωξης από το κράτος, από τη χώρα μου, την λεγόμενη ''πατρίδα ''όπως λέγαμε τη χώρα στα παιδικά μας χρόνια, εις την οποία γεννήθηκα σπούδασα με κόπο, εργάστηκα, υπηρέτησα έκανα οικογένεια όπως εκατοντάδες άλλοι το σημαντικότερο ότι υπηρέτησα το πολιτικό σύστημα και σήμερα απογοητεύομαι καθημερινά γιατί αηδίασα και αηδιάζω με αυτά που βλέπω και ακούω στη βουλή και τα καθημερινά τηλεκυβερνία από πολιτικούς και δημοσιογράφους διαφόρου πνευματικού επιπέδου και ψυχοπαθολογικού χαρακτήρα με τα ψέματα, τα σκάνδαλα, τη διαφθορά και την πολιτική υποκρισία.

Ζούμε με ανεργία, συσσίτια και φόρους, με μείωση του εισοδήματος, και επιπλέον οι πολίτες χωρίς εισόδημα ή με μειωμένη σύνταξη καλούνται να πληρώσουν φόρους σε δόσεις μαμούθ και τέλος εις αυτούς τους μικρο οφειλέτες '' αδυναμίας'' τους κάνουν και κατασχέσεις.

Ενώ οι νομιμοφανείς και εκπαιδευμένοι φοροφυγάδες πολίτες καθοδηγούμενοι από σπεσιαλίστες φοροτεχνικούς, βολεύονται, ώστε πολίτες, πολιτικοί και διάφοροι αξιωματούχοι να έχουν κλέψει δισεκατομμύρια όπως ομολογούν οι παροικούντες μέσα στο ίδιο το πολιτικό σύστημα έχοντας μάλιστα εξωχώριες νομιμοφανείς εταιρίες και καταθέσεις στο εξωτερικό για ασφάλεια των χρημάτων τους.

Τέλος ο κυρίαρχος λαός νομίζει ότι εκλέγει με αγωνιστικό πάθος δική του κυβέρνηση η οποία με το μνημόνιο γρήγορα μεταλλάσσεται ,παρά την κομματική του ιδεολογία και κυρίως όπως πάντα την πελατειακή και ρουσφετολογική του γονιδιακή καταβολή όπως το πρόσφατο παρελθόν , την οποία πολύ δύσκολα ο λαός θα αποβάλει αφού έχει εκπαιδευτή πως να είναι ρουσφετοαποδέκτης ενώ κάθε μέρα αποδεικνύεται ότι πολίτες και πολιτικοί είναι συνένοχοι μέσα σε αυτή την απαξιωμένη Δημοκρατία της φτώχειας και της μνηνονιακης μιζέριας.

Τέλος όλα αυτά συμβαίνουν γιατί τα μεταλλαγμένα πολιτικά απόβλητα ,τώρα έχουν διχάσει εμφανέστατα την κοινωνία ακόμη και από τηλεοράσεως, ανοίγοντας από παντού τους πολιτικούς βόθρους του πολιτικού υβρειολογίου και επαναφέρουν στη διεφθαρμένη δημοκρατία, το δεξιό και αριστερό λαϊκισμό, την δεξιά και αριστερή δημαγωγία και τη δεξιά και αριστερή ευρωπαϊκή μνημονιακή πολιτική.

Επομένως οι διάφορες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης είναι λίγες και θεωρητικές ενώ οι παρανοϊκές τους προσωπικότητες δεν αποδέχονται ότι είμαστε σκλαβωμένοι εθελοντικά στην μεγάλη παρανοϊκή και διεφθαρμένη Ευρωπαϊκή οικογένεια των ολίγων.

Τόση μελλοντολογία για ανάπτυξη και ευημερία της κοινωνίας μας , ούτε τα καλύτερα ΜΕΝΤΙΟΥΜ της Ευρώπης δεν μπορούν να προβλέψουν και να καταγράψουν όπως κάνουν οι μέχρι σήμερα δεξιές και αριστερές μνημονιακες κυβερνήσεις της χώρας μας, οι οποίες έχουν φορέσει το μανδύα του υποτακτικού των εταίρων δανειστών μας και όλα τα άλλα είναι πολύ στάχτη στα μάτια του εξαθλιωμένου λάου που του πήραν τα όνειρα και του έσβησαν την ελπίδα.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018