Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Εξηγώντας την ισοτιμία σε χαζούς
afoi poriazi
Εξηγώντας την ισοτιμία σε χαζούς
10.02.2017 | 18:18

Εξηγώντας την ισοτιμία σε χαζούς

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Απόψεις

Γράφει ο Ανδρέας Μπατσής

Αγόρασες τις καλές εποχές διαμέρισμα 150 τμ με δάνειο 300.000€. Το διαμέρισμα το πήρες σε μια περιοχή η οποία για χρόνια ήταν μόνο χόρτα και τσουκνίδες (γιατί άραγε;) και μέσα σε μόλις 5 χρόνια δεν έμεινε ούτε τετραγωνικό άκτιστο.

(σιωπή εσύ που αγόρασες στον Άη Γιάννη, στη Θεσσαλονίκη)

Οι εποχές άλλαξαν και θέλεις πλέον να το πουλήσεις. Πριν από 4 χρόνια σκεφτόσουν να το δώσεις 200.000€ αλλά τελικά δεν το αποφάσισες. 300 το πήρες, 200 θα το έδινες;;; Ε δεν σου πήγαινε. Τώρα όμως θέλεις πλέον να το διώξεις γιατί "δεν βγαίνεις" και χρειάζεσαι και τα λεφτά. Οπότε αποφασίζεις να το πουλήσεις στα 150.000. Ε τι στο διάολο! Και χάρη κάνεις σ' αυτόν που θα το αγοράσει. Αλλά τελικά δεν το αγοράζει κανείς. Οπότε μετά από 6 μήνες αποφασίζεις να το δώσεις στα 130.000 με πόνο καρδιάς, αφού αξίζει πολύ περισσότερο. Μόνο για να διαπιστώσεις ότι και πάλι κανένας δεν αγοράζει. 6 μήνες αργότερα, σακατεύοντας και το τελευταίο ίχνος υπερηφάνιας που σου έχει απομείνει, αποφασίζεις να διώξεις ένα σπίτι που κανονικά κοστίζει 300.000 (μιας και με τα έξτρα λεφτά που έχεις ρίξει μέσα, το έχεις κάνει σωστό παλατάκι) στα 100.000.

Για να μην τα πολυλογούμε, ακόμα ένα εξάμηνο αργότερα, και ενώ τα πράγματα έχουν σφίξει δραματικά αφού δεν έχεις εδώ και μερικά χρόνια δουλειά και χρειάζεσαι επειγόντως ρευστό, έρχεται ένας και σου προσφέρει ζεστά 40.000 για το σπίτι σου. Και του τα δίνεις!

Την ίδια ακριβώς εβδομάδα, ένας γνωστός σου πουλάει ένα πολύ πιο παλιό από το δικό σου διαμέρισμα 90 τμ, ρετιρέ, ακριβώς μπροστά στην παραλία της Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Νίκης), και το πουλάει στην εξωφρενική τιμή των 900.000.

How the fuck did this happen? Πώς είναι δυνατόν να πουλήθηκε το δικό σου που αξίζει πολύ περισσότερο στα 40 και του άλλου να πουλήθηκε στα 900;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το πόσο κοστίζει κάτι δικό σου ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙΣ ΕΣΥ αλλά ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Η ΑΓΟΡΑ. Μια τιμή είναι πραγματική τιμή μονάχα όταν πραγματοποιείται συναλλαγή σ' αυτήν την τιμή. Κι εσύ κάτι είχες καταλάβει λάθος.

ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗΣ ΕΥΡΩ
Ναι, μπορείς να την ορίσεις στο 1 προς 1. Αν δεν το έχεις σκεφτεί ήδη, μπορείς να την ορίσεις ακόμα και στο 1 Δραχμή = 3 Ευρώ. Ή και 100, 200 και 893 Ευρώ.

Όρισε την ισοτιμία όσο γουστάρεις.

Η πραγματική ισοτιμία όμως θα είναι εκείνη στην οποία ο υπόλοιπος πλανήτης θα είναι διατεθειμένος να αγοράσει τη Δραχμή σου, η οποία αντιπροσωπεύει τη χώρα σου, την εμπιστοσύνη που εκείνη αποπνέει και την παραγωγή της.

Να σου υπενθυμίσω απλώς ότι 1ον δεν έχεις πλέον παραγωγή και 2ον, δεν μιλάμε για το εθνικό νόμισμα μιας χώρας η οποία έχει διανύσει μια αξιοσημείωτη πορεία σε μια σειρά ετών, αλλά για το εθνικό νόμισμα στο οποίο κατέφυγε μια χώρα μετά από 7 χρόνια τρομακτικής ύφεσης και μετά από μια χρεωκοπία. Και γαμώ τις εμπιστοσύνες θα εμπνέει!

Αυτά

-----------------------
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΑΝ (με τη σειρά που αναφέρθηκαν)
► GRD: Διαμέρισμα 150 τμ στον Άη Γιάννη Θεσσαλονίκης
► EUR: Διαμέρισμα 90 τμ στην Λεωφόρο Νίκης, στη Θεσσαλονίκη

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018