Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Η γέφυρα Λήμνου – Καβάλας

banner roots

Η γέφυρα Λήμνου – Καβάλας
23.06.2017 | 11:57

Η γέφυρα Λήμνου – Καβάλας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Απόψεις

Γράφει, ο Θόδωρος Δημητριάδης

Από αρχαιοτάτων χρόνων, από τον καιρό του Αίσωπου, μας αρέσουν τα παραμύθια. Και το παραμύθιασμα. Εδώ στη χώρα μας γεννήθηκαν οι μεγαλύτεροι σοφιστές και οι λαοπλάνοι, που έκαναν επιστήμη, πώς να καταφέρνει κάποιος να πείθει τους άλλους ότι το μαύρο είναι άσπρο. Το Όχι ότι είναι Ναι.

Λέμε ότι είμαστε ο πιο έξυπνος λαός του κόσμου, αλλά μάλλον είμαστε οι πιο αφελείς και ευκολόπιστοι. Δεν βάζουμε μυαλό και κάθε φορά μετανιώνουμε που ψηφίσαμε λάθος – γι’ αυτό και λίγους μήνες μετά τις εκλογές ζητάμε να φύγει η κυβέρνηση και να γίνουν πάλι νέες εκλογές!

Εδώ και 30 χρόνια οι συμπατριώτες μας στη Λήμνο κάθε χρόνο διαμαρτύρονται για την ανεπάρκεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Σύσσωμοι όλοι οι παράγοντες, από τον Δήμαρχο μέχρι τον τελευταίο πολίτη, με αγανάκτηση βλέπουν ότι οι πολιτικοί τους δουλεύουν ψιλό γαζί. Άλλα υπόσχονται προεκλογικά, κι άλλα κάνουν όταν έλθουν στην εξουσία. Μεγάλα λόγια προεκλογικά, λαγούς με πετραχήλια. Μετά τις εκλογές, όμως, όχι μόνον ξεχνούν τις υποσχέσεις, αλλά πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και τους δουλεύουν κανονικά, αποφεύγοντας να λύσουν τα προβλήματα με διάφορες προφάσεις και τεχνάσματα. Είναι απίστευτη η υποκρισία, οι σοφιστείες και τα ψέματα.

Φέτος επανήλθε οξύτερο το πρόβλημα των πλοίων στο νησί. Οι τελευταίες κακοκαιρίες με τα 8-10 μποφόρ είχαν ως συνέπεια την απίστευτη ταλαιπωρία του κόσμου. Ένας από αυτούς, που πάθαινε και ναυτία όταν το πλοίο κουνούσε, αγανάκτησε από τις καθυστερήσεις και τις ματαιώσεις των δρομολογίων. Κι έκανε την προσευχή του,

"Μεγαλοδύναμε Κύριε, εσύ μπορείς να κάνεις τα πάντα. Σε παρακαλώ, φτιάξε μια μεγάλη γέφυρα να ενώνει το νησί μας με την Καβάλα ή τη Θεσσαλονίκη. Για παράδειγμα, όπως η γέφυρα Ρίου – Αντιρίου. Για να μην ταλαιπωρούμαι εγώ και οι συμπατριώτες μου όταν ταξιδεύουμε".

Αμέσως ήλθε η απάντηση του Κυρίου,

"Τέκνον μου, αυτό που ζητάς είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Όχι ότι δεν μπορώ να το κάνω, αλλά η απόσταση Λήμνου – Καβάλας είναι 48 ναυτικά μίλια - για τη Θεσσαλονίκη ακόμα μεγαλύτερη. Για μια τέτοια γέφυρα θα χρειαστούν πάνω από 28.000.000.000.000.000 τρισεκατομμύρια τόνοι μπετόν, άλλα τόσα τρισεκατομμύρια κυβικά σίδερα και άλλα υλικά... Καλύτερα να μου ζητήσεις κάτι άλλο, πιο εύκολο...

Τότε, Κύριε, θα ήθελα κάτι που δεν στοιχίζει τίποτα, αλλά θα απαλλαγώ από ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που με βασανίζει. Όταν ακούω τους πολιτικούς, θα ήθελα να μπορώ να καταλαβαίνω πότε λένε την αλήθεια και πότε λένε ψέματα. Βαρέθηκα να με δουλεύουν, ιδίως προεκλογικά, που έρχονται εδώ στο νησί τόσα χρόνια και υπόσχονται τα πάντα, χωρίς να τα κάνουν.

Ο Κύριος, τότε, απάντησε,

Αυτό που ζητάς, τέκνον μου, είναι ακόμα πιο δύσκολο, σχεδόν αδύνατο να ικανοποιηθεί... Καλύτερα να εξετάσω το προηγούμενο αίτημά σου, για τη γέφυρα...

Πηγή: lefteria.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το