Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Οι μεταγραφές στην... πολιτική
Οι μεταγραφές στην... πολιτική
21.11.2018 | 17:37

Οι μεταγραφές στην... πολιτική

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Απόψεις

Γράφει ο Θεόδωρος Ι. Μπαβέας

Με αφορμή τις απίθανες μεταγραφές της Ν.Δ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώ να καταλάβω αρκετά χρόνια τώρα, εάν τα αξιόλογα αυτά άτομα με τις ερμαφρόδιτες και ακαταλαβίστικες ιδεοληψίες, και μάλιστα με τις πολλές μεταγραφές στο παρελθόν από κόμμα σε κόμμα, τι μπορούν να προσφέρουν με το μνημειώδες λόγο τους, ότι τώρα θα αγωνισθούμε για μια άλλη Ελλάδα, τόσο καιρό τι έκαναν; Ενώ ο κόσμος γελά...

Η ιδεοληψία αυτών των ατόμων είναι για τη καρέκλα της εξουσίας και τα οφέλη που απορρέουν από αυτή. Η Πολιτική ιδεολογία των πολιτών όταν  υπήρχε …τώρα είναι ευρωπαϊκού τύπου, πριν από τα μνημόνια ήταν και είναι το δημοκρατικό δικαίωμα τους ,το οποίο συμβάλει στην διατήρηση της Δημοκρατίας η οποία δυστυχώς έχει υποστεί μεταλλάξεις και μετά τη πελατειακή και ρουσφετολογική ιδεολογία, να έχουν δημιουργηθεί πολλές  κομματικές υποομάδες με άγνωστο πολιτικό λόγο, ώστε να αποτελούν τη βάση μαζί με την πολιτική σκέψη, και τον πολιτικό διάλογο, εις την οποία στηρίζονται τα πολιτικά κόμματα, να διεκδικούν, με τις ιδέες τους και τα προγράμματα τους, τα οποία θα γίνονται αποδεκτά από τους ψηφοφόρους πολίτες, την διακυβέρνηση της χώρας.

Επομένως ομάδες πολιτών με την ίδια ιδεολογία, την ίδια φιλοσοφία τις ίδιες αρχές και τους ίδιους κανόνες αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο τα πολιτικά κόμματα με συγκεκριμένες αρχές και προτεινόμενες πολιτικές λύσεις, για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν στη χώρα μας οι οργανωμένες κοινωνικές ομάδες.

Τα τελευταία χρόνια στα πολιτικά κόμματα παρατηρούμε απίθανες μετακινήσεις πολιτικών ανδρών και γυναικών εν είδη ποδοσφαιρικών μεταγραφών, ατόμων ικανών και μη, από τους οποίους άλλοι βρήκαν πολιτικό άσυλο, άλλοι θέλοντας να ικανοποιήσουν φιλοδοξίες, με τα στοιχεία μιας εγωιστικής υπέρ φλύαρης θρασύτατης και περίεργης προσωπικότητας βρήκαν χώρο να αλλάξουν, να καταλαγιάσουν, έστω εκεί που στο παρελθόν κατηγορούσαν με πάθος και μίσος.

Αυτό έχει πλέον καταγραφεί ιστορικά με κραυγαλέα περιστατικά και μέσα στο κοινοβούλιο έτσι ώστε να κατέχουν και αντιπροεδρία κόμματος ή να  γίνονται τομεάρχες Υγείας... αρκεί να προσφέρουν την ψήφο τους... κατέχοντας μια καρέκλα της εξουσίας. Τι μπορούν άραγε να προσφέρουν αφού τους περισσοτέρους τους κατέχει αλαζονεία το ατομικό συμφέρον ο τυχοδιωκτισμός; Αλλαξοπίστησαν, άλλαξαν ιδέες;

Τώρα όλοι επικαλούνται ότι είναι του κέντρου χωρίς πολλές φορές να το έχουν σκεφθεί… Πολλοί νομίζοντας ότι έχουν ηγετική προσωπικότητα, ότι θα παρασύρουν μαζί τους, τους πρώην ψηφοφόρους τους. Έτσι βγήκαν από την αφάνεια και το σκοτάδι της πολιτικής, που με τις αλλοπρόσαλλες σκέψεις και ενέργειες τους είχαν εξαφανιστεί. Αυτό πιθανό να αφορά μικρή ή μεγάλη μερίδα ανθρώπων που ασχολούνται με την πολιτική. Όμως είναι φαινόμενο που παρατηρείται πολύ έντονα τις μέρες μας υπάρχουν πολλοί που νομίζουν ότι είναι αξιόλογοι γυρολόγοι πολιτικοί, και από μικρά κόμματα πάνε σε μεγάλα και ότι έτσι θα πάει μπροστά η Δημοκρατία μας.

Τις μεταγραφές αυτές όπως λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο και μεταμοσχεύσεις στην ιατρική, βέβαια τις αποδέχονται και οι αρχηγοί των κομμάτων που και οι ίδιοι δεν είναι να ικανοί να δώσουν τις σωστές απαντήσεις γιατί τους αποδέχονται, ή γιατί πιστεύουν ότι θα διευρύνουν το εκλογικό σώμα προς το κόμμα τους, αυτό είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη ανοησία πολιτική ή γιατί πιστεύουν ότι είναι ικανοί και ότι προέρχονται  από παρθενογένεση για να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο από αυτό το νέο πολιτικό χώρο με τις ξεπερασμένες και φαινομενικά προοδευτικές ιδέες ενός απίθανου λαϊκισμού.

Τέλος άκουσα κάποιον αριστερό που έκανε μια ακόμη μεταγραφή πιστεύοντας ότι αυτός είναι αριστερός φιλελεύθερος και επομένως τώρα  κατάλαβε ότι αυτές οι ιδέες του ότι είναι συμβατές με τις ιδέες της Ν.Δ εδώ δεν χωράει κανένα σχόλιο αυτό είναι πολιτικό θαύμα. Το φαινόμενο παρουσιάζεται τόσο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο του πρώτου και δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τώρα έχουμε μεταγραφές για γέλια και για κλάματα σοσιαλιστές δημοκράτες να μεταγράφονται στη Δεξιά εκεί μάλιστα που κατηγορούσαν με σφοδρότητα.

Σύνηθες επίσης είναι το γεγονός ότι πολλοί χρησιμοποιούν το συνδικαλιστικό σκαλοπάτι προς τον θώκο της πολιτικής που προσπαθούν να καταξιωθούν μέσα από αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα, πολλές φορές χωρίς πολιτική ιδεολογία με μοναδικό γνώμονα την προσωπική τους προβολή και την μελλοντική τους εξέλιξη αφού λειτουργούν εκτός από συνδικαλιστές και ως γνώστες, εμπειρογνώμονες και εκτιμητές κάθε κοινωνικού προβλήματος βέβαια μέσα σε ορισμένα πλαίσια μιας περίεργης ιδεολογίας. Ενώ το φαινόμενο αυτό είναι εμφανέστατο και στους κομματικούς δημοσιογράφους και βλέπεις μερικούς στη τηλεόραση άνδρες και γυναίκες από κάθε κόμμα με την δήθεν ανεξάρτητη δημοσιογραφία ότι νομίζουν  ότι είναι βουλευτές από τώρα και μάλιστα μιλούν σχεδόν σαν εκπρόσωποι των κομμάτων κυρίως της ΝΔ.

Δυστυχώς αυτό δημιουργεί προσωπικότητες που πολλές φορές δεν μπορείς να προσδιορίσεις το πολιτικό τους πιστεύω και την πολιτική τους σοβαρότητα. Αυτοί καλύπτονται με τις λέξεις αγωνιστές και κυκλοφορούν στις επάλξεις της θυσίας και του ηρωισμού σε λαϊκούς αγώνες για το καλό των καταπιεσμένων πολιτών, ενώ αυτοί τις περισσότερες φορές ουδέποτε έχουν καταπιεστεί. Μεταγραφές παικτών γίνονται με ορισμένα χαρακτηριστικά ώστε ο νέος παίκτης να λειτουργήσει σωστά  και ομαδικά προς το σύνολο της ομάδας, γιατί εάν δεν προσαρμόζεται θα είναι συνεχεία στον πάγκο. Οι μεταμοσχεύσεις οργάνων γίνονται πάντα κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις και ειδικές εξετάσεις ιστό συμβατοτητος με αυστηρούς περιορισμούς για τις μεταμοσχεύσεις των διαφόρων οργάνων διότι εάν δεν είναι συμβατά τα μοσχεύματα τα αποβάλλει ο οργανισμός ως ξένα σώματα. Τις περισσότερες φορές στη πολιτική το κόμμα τους αποβάλει διότι δεν είναι αφομοιώσιμοι και συμβατοί προς την ιδεολογία του κόμματος και τις αρχές  του. Επομένως είναι ξένο σώμα και στο τέλος αργά ή γρήγορα εξαφανίζονται από τον πολιτικό στίβο, όπως ένας ανθρώπινος οργανισμός δεν δέχεται ασύμβατα όργανα και επομένως πεθαίνει

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

seajets superRunner

 

youtube channel