Έρευνες έδειξαν ότι το ψήσιμο των μήλων σε υψηλή θερμοκρασία για ένα μικρό χρονικό διάστημα φαίνεται να περιορίζει την απώλεια βιοενεργών συστατικών και να επιτραπεί την απελευθέρωση και αυξημένη διαθεσιμότητα των δεσμευμένων πολυφαινολών, εμφανίζοντας υψηλή αντιοξειδωτική δραστηριότητα. Άρα, τα ψητά μήλα θεωρούνται πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά!!!
Έρευνες δείχνουν ότι η μπίρα, και ιδιαίτερα η μπίρα χωρίς αλκοόλ, βοηθά στη μείωση του στρες.
Τα 100γρ βρασμένων σπαραγγιών αποδίδουν περίπου 20 θερμίδες.
Το κατσικίσιο γάλα ως προς τη χημική του σύσταση, υπερτερεί του αγελαδινού και προσομοιάζει με το μητρικό γάλα.
Οι ωο-γαλακτο-χορτοφάγοι είναι μια κατηγορία χορτοφάγων και αποτελούν τη μεγαλύτερη μερίδα χορτοφάγων παγκοσμίως.
Είναι ένα φυσικό συστατικό του δέρματος (πολυσακχαρίτης) που δρα ως ένα ελαστικό και κολλώδες πολυμερές στους ιστούς του σώματος.
Ο σωστότερος τρόπος ξεπαγώματος είναι η τοποθέτηση του τροφίμου που θέλουμε να ξεπαγώσουμε στη συντήρηση του ψυγείου (από την προηγούμενη μέρα).
Η λακτόζη είναι ένας απλός υδατάνθρακας (υδατοδιαλυτός δισακχαρίτης) που αποτελείται από γαλακτόζη και γλυκόζη.
Φιλοξενία ιστοσελίδας Operon