Οι επιστημονικοί φορείς όπως είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έχουν καταλήξει πως τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά είναι ασφαλή όταν καταναλώνονται εντός των επιτρεπτών ημερήσιων επιπέδων πρόσληψης.
Γράφει η Βότση Ειρήνη – Χρυσοβαλάντου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc.
Η ποιότητα του γάλακτος εξαρτάται από την ποιότητα διατροφής του ζώου από το οποίο προέρχεται.
Το παξιμάδι ανά γραμμάριο δίνει περίπου 3,5 θερμίδες, ενώ το ψωμί 2 θερμίδες.
Οι έρευνες δείχνουν πως το οικογενειακό τραπέζι και η καλή συνήθεια του να τρώμε έστω ένα κύριο γεύμα μαζί, είτε το μεσημεριανό είτε το βραδινό, αποτελεί μία ιδανική ευκαιρία εκτός από κοινωνική συναναστροφή των μελών της οικογένειας, επιτρέπει στους γονείς να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση και να ενθαρρύνουν την υιοθέτηση καλύτερων διατροφικών συμπεριφορών στα παιδιά τους.
Κάθε ψάρι πρέπει να καταναλώνεται σε συγκεκριμένη εποχή, ώστε να προσλαμβάνουμε τη μέγιστη θρεπτική του αξία αλλά παράλληλα να προστατεύουμε και το περιβάλλον μας.
Φιλοξενία ιστοσελίδας Operon