the roots web banners 06

Η Διατροφική συμβουλή της ημέρας

18.12.2013 | 10:58

 Το σπουδαιότερο θρεπτικό συστατικό των γαλακτοκομικών προϊόντων είναι το ασβέστιο.

17.12.2013 | 11:09

 Διασφάλισε την πνευματική σου διαύγεια καταναλώνοντας πρωινό, 5-6 μικρογεύματα και 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά, μη παραλείποντας φυσικά την επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού σου! 

16.12.2013 | 11:02

 …περίπου το 17% της πρόσληψης βιταμινών και το 20% της πρόσληψης των μετάλλων και των ιχνοστοιχείων υπολογίζεται ότι προέρχεται από τρόφιμα που καταναλώνονται ως μικρογεύματα, με την προϋπόθεση ότι αυτά είναι υψηλής θρεπτικής αξίας, όπως τα φρούτα.

15.12.2013 | 09:53

 Ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό πρέπει να περιλαμβάνει τρόφομα από την ομάδα των δημητριακών (π.χ. ψωμί, φρυγανιές ή δημητριακά πρωινού ολικής αλέσεως), των γαλακτοκομικών (π.χ. γάλα, γιαούρτι ή τυρί χαμήλά σε λιπαρά) και των φρούτων (π.χ. φρέσκα, αποξηραμένα ή φυσικό χυμό). 

14.12.2013 | 11:14

 Σε έρευνα που έγινε για την σύγκριση του κρέατος αλόγου με το χοιρινό και το μοσχαρίσιο, βρέθηκε ότι έχει σχεδόν την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης, αλλά δύο με δυόμιση φορές λιγότερα λιπαρά.

13.12.2013 | 10:24

 Τα θαλασσινά περιέχουν αρκετά μέταλλα και βιταμίνες. Η περιεκτικότητα τους ποικίλλει ανάλογα με το είδος του θαλασσινού. Πιο συγκεκριμένα, τα στρείδια είναι πλούσια σε βιταμίνη Α η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των ιστών, συμβάλλει στη σύνθεση των ερυθρών αιμοσφαιρίων, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην όραση.

12.12.2013 | 10:20

 Ως ετεροκυκλικές αμίνες ορίζονται οι χημικές ενώσεις που δημιουργούνται όταν η κρεατίνη, στοιχείο των πρωτεϊνών στα τρόφιμα και κυρίως στον μυϊκό ιστό του κρέατος, εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες.

11.12.2013 | 10:14

 Μακροθρεπτικά λέγονται τα συστατικά που μπορούν να μεταβολισθούν/ καούν στο σώμα μας και να μας δώσουν ενέργεια.

10.12.2013 | 09:31

 Τα ''κακά'' λιπαρά αποτελούνται από τα κορεσμένα και τα trans λιπαρά οξέα.

09.12.2013 | 11:17

 Μάθε να διαβάζεις τις διατροφικές ετικέτες επισήμανσης που υπάρχουν στις συσκευασίες τροφίμων.