Οι ορμονικοί διαταράκτες είναι χημικές ουσίες που βρίσκουμε σε πολλά προϊόντα κοινής χρήσης π.χ. καθαριστικά, συντηρητικά τροφίμων, πλαστικά κ.ά., τα οποία επηρεάζουν τη δράση των ορμονών και μπορούν να παίξουν ρόλο στη δημιουργία ενδοκρινολογικών νοσημάτων (είτε να τις ξεκινήσουν, είτε να τις χειροτερέψουν).
Για όσους ακολουθούν ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής μπορούν να επιλέξουν στήθος κοτόπουλο, καθώς έχει λιγότερα λιπαρά από αυτά του μπουτιού.
Έρευνες έχουν δείξει ότι τα υψηλά ποσοστά νατρίου που περιέχουν κάποια επεξεργασμένα τρόφιμα, θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από συγκεκριμένα είδη θαλάσσιων φυκιών (π.χ. υπό μορφή σκόνης) και να χρησιμοποιηθούν ως φυσικά υποκατάστατα αλατιού, εμπλουτίζοντας πολλά είδη τροφίμων όπως ψωμί, τυρί, έτοιμα γεύματα, κονσερβοποιημένα τρόφιμα, αλλαντικά κ.ά., χωρίς να αλλάζει η γεύση τους.
…παγκοσμίως για τρόφιμα που δεν φτάνουν ποτέ στο πιάτο μας!!!
Μύθος. Η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει προσωρινά το ρυθμό της καρδιάς και την αρτηριακή πίεση.
Το ψωμί είναι βασικό συστατικό της διατροφής μας και αυτό γιατί:
Αρκετά τρόφιμα από αυτά που καταναλώνουμε καθημερινά κρύβουν λίπος, για πάμε να δούμε ποια είναι αυτά:
Φιλοξενία ιστοσελίδας Operon