Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Πακιστάν: Επίδομα εάν στέλνουν τα παιδιά του στο σχολείο
afoi poriazi
Πακιστάν: Επίδομα εάν στέλνουν τα παιδιά του στο σχολείο
10.11.2012 | 15:51

Πακιστάν: Επίδομα εάν στέλνουν τα παιδιά του στο σχολείο

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Χθες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως κάθε φτωχή οικογένεια θα λαμβάνει επίδομα 2 δολαρίων μηνιαίως για κάθε παιδί της που φοιτά στο δημοτικό.


Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από την Παγκόσμια Τράπεζα και τη Βρετανία και τα κονδύλια θα διατίθενται μέσω του κυβερνητικού προγράμματος Στήριξης Εισοδήματος Μπεναζίρ, που έχει καταρτισθεί για να καταβάλει μικρά επιδόματα σε αναξιοπαθούσες οικογένειες. Οι οικογένειες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ήδη λαμβάνουν 10 δολάρια μηνιαίως για τις βασικές δαπάνες τους.

Μετά την εφαρμογή ενός ανάλογου επιδοτούμενου προγράμματος στην επαρχία Παντζάμπ, η έκθεση της Παγκοσμίου Τράπεζας διαπιστώνει μία αύξηση 9% των εγγραφών κοριτσιών στα σχολεία την τελευταία διετία, όπως υπογραμμίζει η Αλάφια Ζογιαμπ, συντονίστρια για τη Νότιο Ασία της διαδυκτιακής ΜΚΟ Ayaaz.

Ο ΟΗΕ κήρυξε τη σημερινή «Ημέρα της Μαλάλα» ένα μήνα μετά την επίθεση που δέχθηκε από τους Πακιστανούς Ταλιμπάν η 15χρονη Μαλάλα Γιουσουφζάι και δύο συμμαθητριών της διότι είχαν καταφερθεί ανοικτά κατά των ανταρτών.

Στις ημέρες που ακολούθησαν η Μαλάλα αναδείχθηκε σε παγκόσμιο πρότυπο και πολλοί ηγέτες κρατών υποσχέθηκαν να συνδράμουν την εκστρατεία της για την εκπαίδευση των κοριτσιών. Η Μαλάλα Γιουσουφζάι αναρρώνει πλέον από το τραύμα που υπέστη στο κεφάλι σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

Χθες, ο Πακιστανός πρόεδρος Ασίφ Ζαρντάρι προσέθεσε και τη δική του υπογραφή στη διεθνή αίτηση, που υπογράφεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο και με την οποία ζητούν από το Πακιστάν να επιδοτήσει τις οικογένειες που στέλνουν τα κορίτσια τους στο σχολείο.

«Τα όνειρα της Μαλάλα αποτελούν ό,τι είναι καλλίτερο για το Πακιστάν», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν ενώ ενεχείριζε στον Ζαρντάρι το παγκόσμιο αίτημα. Παράλληλα, χιλιάδες Βρετανοί ζήτησαν από την κυβέρνησή τους να προτείνει τη Μαλάλα για το Νόμπελ Ειρήνης για τη δράση της να προωθήσει την εκπαίδευση των κοριτσιών.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018