Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>«Δεν έχει τελειώσει, αν δεν τραγουδήσει η χοντρή κυρία»

banner roots

«Δεν έχει τελειώσει, αν δεν τραγουδήσει η χοντρή κυρία»
16.11.2012 | 20:19

«Δεν έχει τελειώσει, αν δεν τραγουδήσει η χοντρή κυρία»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει στο Eurogroup της Τρίτης συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της το συντομότερο δυνατόν. «Δεν έχει τελειώσει, μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία, όπως λένε» δήλωσε χαρακτηριστικά, όταν ερωτήθηκε αν πιστεύει πως η συμφωνία για τον τρόπο μείωσης του ελληνικού χρέους θα επιτευχθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Η κυρία Λαγκάρντ, η οποία βρίσκεται στη Μανίλα στο πλαίσιο περιοδείας της στην Ασία, συντόμευσε το ταξίδι της στην περιοχή για να παρευρεθεί στη συνάντηση των υπουργών της ευρωζώνης στις 20 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.
 
«Δεν έχει τελειώσει μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία, όπως λένε» δήλωσε, πετώντας ουσιαστικά την μπάλα στο γήπεδο της Γερμανίας για το «κούρεμα» και γενικότερα τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
 
«Είναι θέμα σκληρής δουλειάς, επιμονής, εξασφάλισης ότι επικεντρώνουμε στον ίδιο στόχο ο οποίος είναι  να μπορέσει η Ελλάδα να λειτουργήσει σε βιώσιμη βάση, να μπορέσει να ανακάμψει, να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε. 

Η κ. Λαγκάρντ είπε ακόμη πως η ανακοινωθείσα ύφεση της ευρωζώνης κατά το τρίτο τρίμηνο «δεν αποτέλεσε ακριβώς έκπληξη» για το ΔΝΤ, το οποίο είχε προβλέψει πως η οικονομία της περιφέρειας αυτής θα σημειώσει πτώση το 2012, αλλά θα ανακάμψει
το 2013.

«Εκτιμούμε, βεβαίως, πως αυτό θα συμβεί το 2013 εφόσον αυτοί που αποφασίζουν την πολιτική ενεργήσουν και κάνουν ό,τι πιστεύουμε όλοι πως είναι απαραίτητο και κατάλληλο για να υπάρξει ανάκαμψη από την κρίση» διευκρίνισε.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το