Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ν. Κορέα: Ποινική δίωξη για το «σκάνδαλο των φιστικιών»

banner roots

Ν. Κορέα: Ποινική δίωξη για το «σκάνδαλο των φιστικιών»
07.01.2015 | 15:42

Ν. Κορέα: Ποινική δίωξη για το «σκάνδαλο των φιστικιών»

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Ποινική δίωξη άσκησαν σήμερα οι εισαγγελικές αρχές στη Νότια Κορέα εναντίον της κληρονόμου της αεροπορικής εταιρείας Korean Air (KAL) επειδή καθυστέρησε η πτήση έπειτα από το επεισόδιο που προκάλεσε στο αεροπλάνο της εταιρείας η οποία ανήκει στον πατέρα της για μία υπόθεση φυστικιών και απεριτίφ.

Δυσαρεστημένη από τον τρόπο σερβιρίσματος των φυστικιών που συνόδευσαν το απεριτίφ της από τον επικεφαλής φροντιστή της πτήσης, η Τσο Χιουν-Α τον πέταξε έξω από την πτήση Νέα Υόρκη-Σεούλ στις 5 Δεκεμβρίου, αφού τον ανάγκασε να γονατίσει για να τής ζητήσει συγγνώμη, όπως κατήγγειλε ο ίδιος.

Η 40χρονη κληρονόμος, πρώην διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας του πατέρα της, παραιτήθηκε από τις θέσεις που κατείχε και ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τη συμπεριφορά της μετά την κατακραυγή που προκάλεσε το περιστατικό.

Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι η Τσο, η οποία προφυλακίστηκε στις 30 Δεκεμβρίου, αντιμετωπίζει κατηγορίες για μία σειρά παραβιάσεων του κώδικα πολιτικής αεροπορίας και για παρακώλυση κυβερνητικής έρευνας.

Ο πιλότος του Airbus A380 επανέφερε το αεροπλάνο στην πύλη του στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης για να αποβιβαστεί από αυτό ο επικεφαλής του φροντιστής Τσανγκ-γιν Παρκ. Η πτήση έφτασε στο Ιντσεόν, κοντά στη Σεούλ, με καθυστέρηση 11 λεπτών.

Ο αντιεισαγγελέας Κιμ Τσανγκ-χι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Τσο παρακώλυσε την πτήση και «απείλησε την ασφάλεια του αεροπλάνου».«Η άνευ προηγουμένου υπόθεση της επιστροφής του αεροπλάνου υπονόμευσε την αξιοπιστία της Korean Air και έπληξε την εθνική αξιοπρέπεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εισαγγελικό Γραφείο της Σεούλ.

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel