Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κύπρος: Kοινή βόλτα των δύο δημάρχων στην «νεκρή ζώνη» της Λευκωσίας
afoi poriazi
Κύπρος: Kοινή βόλτα των δύο δημάρχων στην «νεκρή ζώνη» της Λευκωσίας
10.03.2015 | 19:51

Κύπρος: Kοινή βόλτα των δύο δημάρχων στην «νεκρή ζώνη» της Λευκωσίας

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Παντού εγκατάλειψη και ερημιά, αγριόχορτα, κατεστραμμένα και λεηλατημένα σπίτια και καταστήματα αντίκρισαν οι δύο δήμαρχοι της διχοτομημένης Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και Μεχμέτ Χαρμαντζί, οι οποίοι παρπάτησαν (συνοδεία της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ) τμήμα της «νεκρής ζώνης», από την οδό Κύκκου έως την συνοικία του Αγίου Κασιανού.

Ο κ. Γιωρκάτζης χαρακτήρισε «ανοικτή πληγή» την κατάσταση στην «νεκρή ζώνη» και πρόσθεσε ότι η περιοδεία του με τον κ. Χαρμαντζί έχει σκοπό να προωθήσουν μεταξύ τους μια καλύτερη συνεργασία, γιατί, δήλωσε, « χρειάζεται να λύσουμε καθημερινά προβλήματα».

Ο κ. Χαρμαντζί μίλησε για «τραγωδία, που έζησαν για δεκαετίες οι δύο κοινότητες». Είναι μια απαράδεκτη κατάσταση, δήλωσε και πρόσθεσε ότι με τον κ. Γιωρκάτζη θα πάρουν σταδιακά κάποια μέτρα για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Υπάρχουν, ανέφερε, διάφορα προβλήματα όπως η άγρια βλάστηση, η αποχέτευση όμβριων υδάτων, η πρόκληση πυρκαγιών τους καλοκαιρινούς μήνες και χρειάζεται ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να αντιμετωπιστούν όλα αυτά.

Ο κ. Γιωρκάτζης σημείωσε και την επικινδυνότητα κτιρίων της οδού Κύκκου, που απειλούνται με κατάρρευση, λέγοντας ότι θα προσπαθήσουν να τα προστατεύσουν «για να διασωθεί και η πολιτιστική κληρονομιά».

 

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018