Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ραγδαία αύξηση του αριθμού των φορέων HIV στη Ρωσία την τελευταία πενταετία

afoi poriazi

charitakis banner new

Ραγδαία αύξηση του αριθμού των φορέων HIV στη Ρωσία την τελευταία πενταετία
29.11.2012 | 02:43

Ραγδαία αύξηση του αριθμού των φορέων HIV στη Ρωσία την τελευταία πενταετία

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

 Ο αριθμός των ανθρώπων στη Ρωσία που προσβλήθηκαν από τον HIV σχεδόν διπλασιάστηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, με τις επίσημες εκτιμήσεις που δόθηκαν στην δημοσιότητα να καταγράφουν την αύξησή τους από τους 370.000 στους 703.000 το 2012.Η αύξηση σε ετήσια βάση ανήλθε σε 5%, ή 62.000 κρούσματα από το 2011, δήλωσε ο Βαντίμ Ποκρόβσκι, επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Κέντρου Καταπολέμησης του AIDS, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ανεξάρτητοι ερευνητές στη Ρωσία ωστόσο υποστηρίζουν ότι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί και είναι φορείς του ιού είναι πολύ υψηλότερος από ό,τι λέει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, πάνω από 1 εκατ. από τους συνολικά 143 εκατ. κατοίκους της Ρωσίας είναι φορείς του ιού που προκαλεί το AIDS.

Ο Γκενάντι Ονισένκο, ανώτατος αξιωματούχος του υγειονομικού τομέα στη Ρωσική Ομοσπονδία, απέδωσε πρόσφατα την εξάπλωση του HIV στη χώρα στην κοινή χρήση βελόνων από μέρους των εξαρτημένων από ναρκωτικά.

Πάνω από 600.000 άνθρωποι έχει καταγραφεί ότι είναι φορείς του HIV στη Ρωσία από το 1987, επισήμανε.

Το Ομοσπονδιακό Κέντρο Καταπολέμησης του AIDS, που εδρεύει στην Μόσχα, ανέφερε ακόμη ότι σημειώνεται παράλληλα ότι γίνεται όλο και μεγαλύτερος ο κοινωνικός στιγματισμός έναντι των φορέων του ιού και των ασθενών, καθώς ακτιβιστές καταγγέλλουν ανεπάρκεια φαρμάκων και έλλειψη πληροφόρησης για τον HIV.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018