Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Guardian: Οι απελπισμένοι Έλληνες στρέφονται στα... δάση τους για να βρουν καύσιμα για το χειμώνα

banner roots

Guardian: Οι απελπισμένοι Έλληνες στρέφονται στα... δάση τους για να βρουν καύσιμα για το χειμώνα
29.11.2012 | 13:37

Guardian: Οι απελπισμένοι Έλληνες στρέφονται στα... δάση τους για να βρουν καύσιμα για το χειμώνα

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

 Καθώς τα συνεχόμενα μέτρα λιτότητας κάνουν την κατάσταση στην Ελλάδα ολοένα και πιο πιεστική, ένα μεγάλο μέρος της μεσαίας τάξης πασχίζει να επιβιώσει εν όψει του χειμώνα, γράφει σήμερα η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Καθώς το φτωχότερο κράτος-μέλος της Ευρωζώνης βρίσκεται αντιμέτωπο με την προοπτική της έκτης κατά σειρά χρονιάς οικονομικής ύφεσης, με τα ποσοστά ανεργίας και φτώχειας να αγγίζουν πρωτόγνωρα επίπεδα, τα οποία έχουν να δουν οι Έλληνες από την εποχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού καταφεύγουν σε εναλλακτικούς τρόπους επιβίωσης, επιστρέφοντας σε συνήθειες των αρχών του προηγούμενου αιώνα, όπως η κοπή ξύλων από τα δάση, όπου αυτά υπάρχουν.

 

Εν τω μεταξύ, την προηγούμενη εβδομάδα, η Ελλάδα άκουσε από τις ειδήσεις ότι η ελονοσία, η οποία εξαλείφθηκε επισήμως πριν από 40 χρόνια, έκανε και πάλι την εμφάνισή της με κρούσματα σε Ανατολική Αττική και Πελοπόννησο.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel