Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Αίγυπτος: Λευκή απεργία - μήνυμα προς τον Μόρσι από τις εφημερίδες

banner roots

Αίγυπτος: Λευκή απεργία - μήνυμα προς τον Μόρσι από τις εφημερίδες
04.12.2012 | 13:27

Αίγυπτος: Λευκή απεργία - μήνυμα προς τον Μόρσι από τις εφημερίδες

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

 Αρκετές ανεξάρτητες εφημερίδες και εφημερίδες της αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο αποφάσισαν να μην κυκλοφορήσουν την Τρίτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των άρθρων που αφορούν την ελευθερία του Τύπου στο νέο σύνταγμα το οποίο θα τεθεί σε δημοψήφισμα στις 15 Δεκεμβρίου.



Η κίνηση είναι άλλη μία αντίδραση μετά την «απεργία» ολόκληρου του δικαστικού Σώματος -μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να αναστείλει επ' αόριστον τις εργασίες του- ως αντίδραση στο περιβόητο διάταγμα Μόρσι και, κυρίως, το «ζήλο» με τον οποίο προωθείται προς ψήφιση το νέο Σύνταγμα.

«Πρέπει να αντιταχθούμε στην τυραννία» γράφει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Al-Tahrir. Οι εφημερίδες πρέπει να «διαμαρτυρηθούν για τα άρθρα που αφορούν τον Τύπο και τις ελευθερίες των μέσων ενημέρωσης στο σχέδιο του συντάγματος και να απορρίψουν το διάταγμα του προέδρου της 22ας Νοεμβρίου» επισημαίνει η Al-Masry Al-Yom.

Η αγγλόφωνη Egypt Independent δημοσιεύει στην ηλεκτρονική της έκδοση μήνυμα σε μαύρο φόντο: «διαβάζετε αυτό το μήνυμα γιατί η Egypt Independent αντιτίθεται στους συνεχείς περιορισμούς εναντίον της ελευθερίας των ΜΜΕ, ειδικά αφού εκατοντάδες Αιγύπτιοι έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια».

Επίσης, ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυο, όπως το ON-TV και το Dream, δεν θα εκπέμψουν αύριο Τετάρτη, συμμετέχοντας στον κίνημα διαμαρτυρίας.

Χθες Δευτέρα, οι ανεξάρτητες και αντιπολιτευόμενες εφημερίδες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις αποφάσεις του αιγύπτιου προέδρου, έχοντας ως τίτλο στις πρώτες σελίδες τους τη φράση «Όχι στη δικτατορία».

Η αντιπολίτευση έχει προγραμματίσει για σήμερα νέα διαδήλωση, την οποία χαρακτηρίζει ως «τελευταία προειδοποίηση» προς την προεδρία.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το