Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>«Παραλύουν» Τουρκία και Ρουμανία από τις ισχυρές χιονοπτώσεις
afoi poriazi
«Παραλύουν» Τουρκία και Ρουμανία από τις ισχυρές χιονοπτώσεις
11.12.2012 | 02:30

«Παραλύουν» Τουρκία και Ρουμανία από τις ισχυρές χιονοπτώσεις

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

 Ισχυρές χιονοπτώσεις πλήττουν την ανατολική Τουρκία και συγκεκριμένα την επαρχία Ερζουρούμ, με αποτέλεσμα το χιόνι να έχει φτάσει ήδη τα 20 εκατοστά.

Η πρόσβαση, επίσης, σε 193 χωριά στις επαρχίες Βαν, Μπιτλίς, Μους και Χακκιάρι είναι αδύνατη, ενώ συνεργεία των δήμων στις πληγείσες περιοχές εργάζονται νυχθημερόν προκειμένου να μπορέσουν να καθαρίσουν τους δρόμους.

Στη Ρουμανία, εξαιτίας των πολύ ισχυρών χιονοπτώσεων έχουν κλείσει πολλοί δρόμοι στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο των περιοχών Τίμις (δυτική Ρουμανία) και Σουτσεάβα (βορειοανατολική). Στις δύο αυτές περιοχές, τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, καθώς ακόμη κι αν καθαριστούν οι δρόμοι, το χιόνι συνεχίζει να πέφτει με αμείωτους ρυθμούς.

 Κλειστά θα παραμείνουν, επίσης, σήμερα τα σχολεία στις περιοχές Πράχοβα, Βαλτσέα και Αράνβτ της Ρουμανίας, καθώς οι δρόμοι είναι παγωμένοι, ενώ εξαιτίας προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση σε οχτώ σχολεία στις πόλεις Κόμαρνικ και Μπρεάζα της επαρχίας Πράχοβα δεν θα γίνουν, σήμερα, μαθήματα.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν, επίσης, οχτώ σχολεία και 12 νηπιαγωγεία στην επαρχία της Νταμποβίτα, τα οποία και κινδυνεύουν να κλείσουν σήμερα εξαιτίας της διαμορφωθείσας κατάστασης.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018