Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Όρθιοι για να μην επηρεαστεί η παραγωγικότητα
Όρθιοι για να μην επηρεαστεί η παραγωγικότητα
11.12.2012 | 14:06

Όρθιοι για να μην επηρεαστεί η παραγωγικότητα

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Οι εργαζόμενοι για την κατασκευή της τεράστιας μονάδας υγροποίησης φυσικού αερίου στην περιοχή Chevron της Δυτικής Αυστραλίας δεν πρέπει να καθήσουν ούτε λεπτό, όσο διαρκεί η βάρδια τους, για να μην επηρεαστεί η παραγωγικότητα της επένδυσης, συνολικού κόστους 52 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό αναφέρεται σε οδηγία της εταιρείας Leighton που κατασκευάζει την τεράστια μονάδα, μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που δείχνουν ότι το κόστος κατασκευής πέρασε κατά 40% τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό.

 

"Οι εργάτες (συνήθως οικοδόμοι) δεν επιτρέπεται να καθήσουν όσο διαρκεί η βάρδια τους εκτός και αν αυτό απαιτείται από τα καθήκοντά τους" σημειώνεται στην σχετική οδηγία του εργοδότη.

Ο Αυστραλός υπουργός Εργασίας, Μπιλ Σόρτεν, χαρακτήρισε την οδηγία "απαράδεκτη" και διερωτήθηκε αν "ο έξυπνος που την έγραψε καθόταν ή ήταν όρθιος", ενώ τόνισε ότι οι εργαζόμενοι είναι ευσυνείδητοι και δεν χρειάζονται τέτοιου είδους οδηγίες.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018