Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κοντά στη λύση του μυστηρίου; | Από Boeing το κομμάτι που βρέθηκε στον Ινδικό

banner roots

Κοντά στη λύση του μυστηρίου; | Από Boeing το κομμάτι που βρέθηκε στον Ινδικό
30.07.2015 | 08:39

Κοντά στη λύση του μυστηρίου; | Από Boeing το κομμάτι που βρέθηκε στον Ινδικό

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Η υπηρεσία διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων της Γαλλίας (ΒΕΑ) εξετάζει ένα υπόλειμμα από τμήμα αεροπλάνου που βρέθηκε στο νησί Ρεϊνιόν, που ανήκει στη Γαλλία, και βρίσκεται ανατολικά της Αφρικής αλλά είναι πολύ νωρίς να διαπιστωθεί αν προέρχεται από την πτήση των Μαλαισιανών Αερογραμμών MH370 που εξαφανίστηκε, είπε εκπρόσωπος της υπηρεσίας χθες.

Άλλη πηγή, γνώστης του θέματος, είπε ότι το κομμάτι που ξεβράστηκε στην ακτή είναι από αεροπλάνο τύπου Μπόινγκ 777, αλλά δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα αν είναι από το MH370. Σύμφωνα με το Associated Press, ένας αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι ειδικοί της ασφάλειας πτήσεων ήταν «αρκετά σίγουροι» ότι το κομμάτι είναι από το ίδιο μοντέλο όπως αυτό της πτήσης MH370, και ότι αποτελούσε ακριανό τμήμα του φτερού ενός Μπόινγκ 777. Σύμφωνα με τις φωτογραφίες, είπε το Ρόιτερς, το κομμάτι φαίνεται να είναι περίπου 2-2.5 μέτρα σε μήκος.

Εκπρόσωπος της ΒΕΑ είπε ότι το κομμάτι δεν είχε ταυτοποιηθεί, ούτε ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθεί ότι ανήκε είτε σε Μπόϊνγκ 777 είτε στην πτήση MH370. Σε ηλεκτρονικό μήνυμα, είπε ότι η υπηρεσία συνεργαζόταν με Μαλαισιανούς και Αυστραλούς συναδέλφους, καθώς και με δικαστικές αρχές.

Το αεροπλάνο που εκτελούσε την πτήση MH370 εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος τον Μάρτιο του 2014 με 239 επιβάτες και προσωπικό ενώ πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο. Η εξαφάνισή του αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ιστορίας της αεροπορίας. Οι περισσότεροι επιβαίνοντες ήταν Κινέζοι υπήκοοι.

Από τότε, οι προσπάθειες ανεύρεσης του σκάφους έχουν επικεντρωθεί σ' ένα ευρύ τμήμα του νότιου Ινδικού Ωκεανού, κοντά στην Αυστραλία.

Τι λένε οι εμπλεκόμενοι φορείς
Η Μαλαισία ανακοίνωσε ότι είχε στείλει μια ομάδα στο νησί για να επιβεβαιώσει αν το κομμάτι ήταν τμήμα της πτήσης MH370 ή όχι, ενώ η Μπόϊνγκ αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις.

H Malaysia Airlines από τη μεριά της χαρακτήρισε σήμερα "πρόωρες" τις εικασίες ότι τα συντρίμμια προέρχονται από το Μπόινγκ της.

Την ίδια ώρα η Κίνα ανακοίνωσε ότι «προσπαθεί να επιβεβαιώσει την κατάσταση με τις εμπλεκόμενες χώρες». Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι δήλωσε ότι η κινεζική κυβέρνηση «παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις».
Τα συντρίμμια, μήκους δύο μέτρων, βρέθηκαν στο Σεν Αντρέ του νησιού Ρεϊνιόν από τους εργαζόμενους ενός συλλόγου αρμόδιου για τον καθαρισμό της ακτής.

Επί του παρόντος, ουδεμία εκδοχή θεωρείται επικρατέστερη για τους ειδικούς του ερευνητικού τμήματος της γαλλικής αστυνομίας των αερομεταφορών που αναζητούν κυρίως πληροφορίες, όπως έναν αύξοντα αριθμό, οι οποίες θα επιτρέψουν την ταυτοποίηση των συντριμμιών. «Είναι πάρα πολύ νωρίς να εξαχθούν συμπεράσματα. Προς το παρόν, θα πρέπει να εξακριβωθεί σε ποιο τύπο αεροσκάφους μπορεί να ανήκουν τα συντρίμμια. Όταν θα το έχουμε εξακριβώσει, θα είναι δυνατόν να προσδιορίσουμε την εταιρία», δήλωσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Η Αυστραλία, που συντονίζει τις διεθνείς έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό για τον εντοπισμό του Μπόινγκ, συμμετέχει στη γαλλική έρευνα.

 

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel