Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Στους -31 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στην Ρουμανία
Στους -31 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στην Ρουμανία
14.12.2012 | 14:53

Στους -31 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στην Ρουμανία

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Πολικό ψύχος στην επαρχία Κοβάνσα της Ρουμανίας.Πρόκειται για τη χαμηλότερη θερμοκρασία που κατεγράφη το φετινό χειμώνα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Επισήμως, η χαμηλότερη θερμοκρασία των τελευταίων πενήντα ετών στην επαρχία της Κοβάσνα είναι -35,8 βαθμοί Κελσίου (στις 8 Φεβρουαρίου του 2005). Ωστόσο, το 1930, ο υδράργυρος στην εν λόγω περιοχή της ρουμανικής επικράτειας είχε πέσει ακόμη χαμηλότερα κια συγκεκριμένα στους -37 βαθμούς Κελσίου.

 

Στο μεταξύ, χθες, ο δήμαρχος της πόλης Σίμπιου Κλάους Γιοχάνες δήλωσε ότι ο καθαρισμός των δρόμων και των πεζοδρομίων από το χιόνι στη Ρουμανία στοιχίζει πολύ περισσότερο απ' ό,τι στη Γερμανία. "Δεν νομίζω πως θα πρέπει να ξοδεύουμε πολλά χρήματα προκειμένου να μοιάζει η πόλη το χειμώνα όπως το καλοκαίρι. Συγκριτικά με άλλες πόλεις, στη Γερμανία- και γνωρίζω πολύ καλά πώς γίνονται εκεί τα πράγματα -ξοδεύουμε πολλά στον αποχιονισμό" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιοχάνες.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018