Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Υπέρ αυστηρότερης νομοθεσίας για τον έλεγχο των όπλων ο Ομπάμα

banner roots

Υπέρ αυστηρότερης νομοθεσίας για τον έλεγχο των όπλων ο Ομπάμα
19.12.2012 | 02:16

Υπέρ αυστηρότερης νομοθεσίας για τον έλεγχο των όπλων ο Ομπάμα

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Η Φάινσταϊν δηλώνει ότι τα νομοσχέδιο θα εισαχθούν τον Ιανουάριο με το άνοιγμα της νέας βουλευτικής περιόδου.



Νωρίτερα, δεκάδες οικογένειες ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο Νιούταουν, στην Ορόρα του Κολοράντο (δύο επιθέσεις μέσα σε έξι μήνες το 2012), στο Λύκειο Κόλουμπαϊν (στην επίθεση του 1999) και σε άλλα μέρη από ενόπλους που άνοιξαν πυρ αδιακρίτως εναντίον του πλήθους, συγκεντρώθηκαν έξω από το Κογκρέσο για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τις σφαγές που σχεδόν καθημερινά βυθίζουν στο πένθος τη χώρα και να καλέσουν βουλευτές και γερουσιαστές «να σταματήσουν το λουτρό αίματος».

Με πρωτοβουλία της ένωσης για τον έλεγχο των όπλων Brady Campaign to Prevent Gun Violence, συγγενείς των θυμάτων παρουσίασαν στους δημοσιογράφους ανοιχτή επιστολή τους που απευθύνουν στον Λευκό Οίκο και στους εκλεγμένους εκπροσώπους της Γερουσίας και της Βουλής.
Οι συντάκτες της ανοιχτής επιστολής καλούν επίσης όποιον το επιθυμεί να την προσυπογράψει στην ιστοσελίδα www.wearebettertahnthis.org.

«Ο νόμος για τα όπλα πρέπει να αλλάξει αμέσως», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της ένωσης, Νταν Γκρος.

«Προφανώς όχι όλη αλλά ένα μεγάλο μέρος της βίας στη χώρα μας θα μπορούσε να αποφευχθεί αν το Κογκρέσο λάμβανε απλά μέτρα για να σταματήσουν να εξοπλίζονται επικίνδυνοι άνθρωποι», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι δεν αμφισβητεί τη Δεύτερη Τροπολογία με την οποία δίνεται το δικαίωμα στον καθένα να φέρει όπλο.

Σημειώνεται ότι η ένωση φέρει το όνομα του ένθερμου υποστηρικτή του ελέγχου των όπλων Τζέιμς Μπράντι, εκπρόσωπο Τύπου του Ρόναλντ Ρέιγκαν που τραυματίστηκε βαριά στην απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου και έκτοτε είναι παράλυτος.

Εν τω μεταξύ, η ζωή στο Νιουτάουν προσπαθεί να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς εν μέσω πένθους, κηδειών και φόβου για την περίπτωση ενός νέου περιστατικού.

Τα σχολεία άνοιξαν ξανά την Τρίτη εκτός από το Δημοτικό Σάντι Χουκ που είναι τόπος εγκλήματος.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το