Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>RT: Οι Τούρκοι έχουν παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας 2.244 φορές σε ένα χρόνο

banner roots

RT: Οι Τούρκοι έχουν παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας 2.244 φορές σε ένα χρόνο
25.11.2015 | 19:31

RT: Οι Τούρκοι έχουν παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας 2.244 φορές σε ένα χρόνο

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Διεθνή

Στις ελληνικές αντιδράσεις μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικό για παραβίαση του εναέριου χώρου αναφέρεται το ρωσικό δίκτυο RT, κάνοντας λόγο για "ελληνική οργή" στα social media, αφού τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο 2.244 φορές το 2014 και μόνο.

CUlpq3BUkAADZSu

"Θα αναρωτηθεί κανείς τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα είχε εγκρίνει την εμπλοκή των τουρκικών αεροσκαφών, που παραβιάζουν τα σύνορα της χώρας σε τακτική βάση," σημειώνει το άρθρο και αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα που δημοσιοποιούσε τον αριθμό των παραβιάσεων και πρόσθετε ότι οι Τούρκοι είναι συνήθως απρόθυμοι να μοιραστούν λεπτομέρειες για αυτές τις παραβιάσεις.

Το δίκτυο αναφέρεται επίσης σε δηλώσεις του επικεφαλής του ΕΛΙΑΜΕΠ Θάνου Ντόκου για τις αμφισβητήσεις της ελληνικής κυριαρχίας σε νησιά ώστε να φέρουν τη χώρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά και στο μη σεβασμό των Τούρκων στον εναέριο χώρο των 10 μιλίων που περιβάλλει τα νησιά του Αιγαίου. Σημειώνεται ότι  την περίοδο Ιανουάριος-Οκτώβριος 2015, ο ελληνικός εναέριος χώρος παραβιάστηκε 1.233 φορές, συμπεριλαμβανομένων 31 πτήσεων πάνω από την ίδια την ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με τα κεντρικά γραφεία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. "Τα ελληνικά ΜΜΕ τονίζουν ότι οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας", επισημαίνει το RT. 

Η ρωσική ιστοσελίδα δεν παραλείπει την αναφορά και στην παραβίαση από πλευράς Άγκυρας των ελληνικών χωρικών υδάτων. Αυτό έχει συμβεί 175 φορές από τον Ιανουάριο ως τον Ιούλιο, επισημαίνει και προσθέτει επίσης ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Νίκος Κοτζιάς εξέφρασε την αλληλεγγύη του στη Ρωσία σε  τηλεφωνική συνομιλία με το Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε: «Η Αθήνα συμφωνεί με την εκτίμηση του Ρώσου Προέδρου για εχθρικές ενέργειες της Άγκυρας, οι οποίες είναι αντίθετες προς τους στόχους του συνασπισμού κατά του ISIS," αναφέρει το πρακτορείο RIA Novosti.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της, " κατανοεί ειδικά τις προκλητικές κινήσεις από την Τουρκία που προχωρά σε τακτικές πολλαπλές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου για χρόνια." 

Πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel