Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Μαμάδες έτοιμες για όλα!

banner roots

Μαμάδες έτοιμες για όλα!
28.12.2012 | 12:40

Μαμάδες έτοιμες για όλα!

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Οι μητέρες του Μονσεράτ, μιας μικρής κοινότητας 3.000 κατοίκων στη Βαλένθια, πόζαραν με τα εσώρουχα, ή τουλάχιστον με τον στηθόδεσμο να φαίνεται, και διέθεσαν προς πώληση ένα «σέξι ημερολόγιο» με ιερό σκοπό: να μαζέψουν χρήματα ώστε να μισθώσουν ένα σχολικό λεωφορείο και να αντικαταστήσουν έτσι εκείνο που έκοψε, χάριν οικονομίας και στο πλαίσιο της αλλαγής των κριτηρίων χορήγησης όλων των κοινωνικών επιδομάτων, το υπουργείο Παιδείας.

 

 

Η μάνα τα πάντα μπορεί να κάνει για το παιδί της. Ακόμα και να γδυθεί δημοσίως, αν χρειαστεί. Μεταφέροντας, διασκευασμένο βέβαια, το σενάριο της ταινίας «Full Monty» («Ανδρες έτοιμοι για όλα») στη σύγχρονη Ισπανία της κρίσης και των περικοπών.
Στις σελίδες του ημερολογίου οι έτοιμες για όλα μητέρες εμφανίζονται να σπρώχνουν ένα μωρουδιακό καροτσάκι, να κραδαίνουν ένα τεράστιο ψαλίδι (το ψαλίδι των περικοπών), να στέκονται μπροστά σε έναν μαυροπίνακα όπου είναι γραμμένο με κιμωλία το σύνθημα «λεωφορείο εδώ και τώρα», να πηδούν έναν φράχτη ή να πετούν πάνω από ένα βουνό προκειμένου να φτάσουν στο σχολείο. Σαράντα ημέρες αφότου το διέθεσαν προς πώληση, έναντι πέντε ευρώ έκαστο, κατάφεραν να συγκεντρώσουν αρκετά χρήματα ώστε να μισθώσουν ένα σχολικό για τους επόμενους τρεις μήνες.
«Ελπίζουμε να μπορέσουμε να το κρατήσουμε μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς», δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα «El Pais» η Σίλβια Λούκας, εκπρόσωπος των μαμάδων του ημερολογίου, που έστησαν χθες τον πάγκο τους μπροστά στο Παλάου ντε λα Ζενεραλιτάτ, το κυβερνητικό μέγαρο της Καταλωνίας στη Βαρκελώνη. «Στις 7 Ιανουαρίου, 36 παιδιά του Μονσεράτ και των γύρω περιοχών θα ανεβούν στο λεωφορείο για να μεταβούν στο σχολείο Εβαρίστο Καλαταγιούδ». Ενας αστυνομικός πλησίασε χθες τον πάγκο τους στη Βαρκελώνη. Μόνο από περιέργεια όμως και για να χαιρετήσει - όχι όπως η τοπική Αστυνομία της Βαλένθια που τις έδιωξε την περασμένη Παρασκευή από τον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου Μεστάγια. «Μας είπαν πως απαγορεύονται οι πλανόδιοι πωλητές. Εμείς όμως δεν πουλάμε, ζητάμε δωρεές», επισήμανε η Σίλβια, η μητέρα με το γιγάντιο ψαλίδι στο ημερολόγιο.  
«ΣΚΟΡΑΡΕ» Η ΒΑΛΕΝΘΙΑ. Η ποδοσφαιρική ομάδα της Βαλένθια αντέδρασε γρήγορα και διαβεβαίωσε τις μαμάδες του Μονσεράτ πως οι παίκτες της θα υπογράψουν αντίτυπα του ημερολογίου για να ανεβάσουν την τιμή του. Επιπλέον, βετεράνοι της ομάδας θα συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι για να τις βοηθήσουν. «Πολύς κόσμος έχει φανεί αλληλέγγυος», επισημαίνει η Γιολάντα Πεϊρό, η «ιπτάμενη» μητέρα του ημερολογίου. «Και στο χωριό, αλήθεια, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Παρότι είναι πολύ μικρό, έχει περίπου 3.000 κατοίκους. Δεν υπήρξαν όμως ούτε μάτσο ούτε άλλα ανάρμοστα σχόλια. Ο κόσμος έδειξε κατανόηση. Επρεπε να τραβήξουμε την προσοχή».  
Οι μητέρες διαμαρτύρονται ότι το ισπανικό υπουργείο Παιδείας έλυσε τα προβλήματα σχολικής μεταφοράς στα χωριά πέριξ του Μονσεράτ, αλλά όχι στο ίδιο το Μονσεράτ - ίσως, σχολιάζει η «El Pais», εξαιτίας της «προκλητικής» πρωτοβουλίας του. «Αλλά θα επιμείνουμε μέχρι το τέλος», υπογραμμίζει η Σίλβια.
 
 Πηγή: tanea.gr
 
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το