Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Γερμανία: Εξοδα 17 δισ. ευρώ για πρόσφυγες το 2016

the roots web banners 06

Γερμανία: Εξοδα 17 δισ. ευρώ για πρόσφυγες το 2016
29.12.2015 | 08:30

Γερμανία: Εξοδα 17 δισ. ευρώ για πρόσφυγες το 2016

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας σκοπεύουν να ξοδέψουν γύρω στα 17 δισεκατομμύρια ευρώ για τους πρόσφυγες το 2016, είπε σήμερα η εφημερίδα Die Welt, βάσει μιας έρευνας που έκανε μεταξύ των υπουργείων οικονομικών των κρατιδίων.

Το ποσό, ψηλότερο από τα 15,3 δισεκατομμύρια ευρώ που σκόπευε να μοιράσει η κεντρική κυβέρνηση στο υπουργείο Παιδείας και Έρευνας το 2015, δείχνει το μέγεθος του βάρους που έχουν δημιουργήσει οι προσφυγικές ροές σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Γερμανία αποτελεί προσφιλή προορισμό για πολλούς από τους εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων, οι οποίοι αφήνουν πίσω τους τους πολέμους και τη φτώχεια στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, εν μέρει λόγω των γενναιόδωρων παροχών που προσφέρει.

Τα γερμανικά κρατίδια έχουν επανειλημμένως παραπονεθεί ότι παλεύουν να αντεπεξέλθουν, ενώ η πολιτική ανοιχτής υποδοχής της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ έχει δημιουργήσει τριβές μέσα στη συντηρητική της παράταξη.

Η Die Welt είπε ότι με εξαίρεση τη μικρή πόλη-κρατίδιο της Βρέμης, η οποία δεν έδωσε στοιχεία, τα τωρινά σχέδια φαίνεται να φέρνουν τις συνολικές δαπάνες για όλα τα υπόλοιπα κρατίδια σε 16,5 δις ευρώ.

Η εφημερίδα είπε επίσης ότι οι πραγματικές δαπάνες θα είναι μάλλον ακόμα μεγαλύτερες, γιατί οι τοπικοί υπουργοί οικονομικών είχαν βασίσει τους προϋπολογισμούς των σε εκτιμήσεις από το ομοσπονδιακό κράτος ότι στη Γερμανία θα έρχονταν 800.000 πρόσφυγες το 2015. Στην πραγματικότητα, μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, οι αιτούντες άσυλο στη χώρα είχαν φτάσει τους 965.000.

 

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel