Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βερολίνο: Η Σένγκεν βρίσκεται σε κίνδυνο
afoi poriazi
Βερολίνο: Η Σένγκεν βρίσκεται σε κίνδυνο
05.01.2016 | 08:44

Βερολίνο: Η Σένγκεν βρίσκεται σε κίνδυνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Τα νέα μέτρα ελέγχων που επιβλήθηκαν στα σύνορα της Δανίας και της Σουηδίας θέτουν σε κίνδυνο τη ζώνη ελεύθερης πρόσβασης Σένγκεν, εκτιμά το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν φτάσει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες, κάτι το οποίο έχει οδηγήσει ορισμένες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου στο να εντείνουν τους συνοριακούς ελέγχους.

Με αυτό τον τρόπο, καταργούν στην πράξη τη συνθήκη Σένγκεν, η οποία επέτρεπε την απόλυτη ελευθερία μετακίνησης μεταξύ 22 κρατών της Ευρώπης.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, η Σουηδία και η Δανία έλαβαν χωριστά μέτρα με στόχο να περιορίσουν τον αριθμό των προσφύγων που φτάνουν στις χώρες τους. Η γερμανική Deutsche Welle αναφέρει ότι είναι η πρώτη φορά εδώ και 50 χρόνια, που η Σουηδία ζητάει την επίδειξη δελτίου ταυτότητας για όλους τους ανθρώπους που φτάνουν από τη Δανία.
Με μια αντίστοιχη κίνηση απάντησε και η Δανία, η οποία με τη σειρά της επέβαλε ελέγχους στα δικά της σύνορα με τη Γερμανία.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, o εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας Μάρτιν Σέφερ δήλωσε ότι η ελευθερία της κίνησης είναι μια σημαντική αρχή. «Είναι μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις των τελευταίων ετών» δήλωσε σε δημοσιογράφους και τόνισε ότι η ζώνη του Σένγκεν βρίσκεται «σε κίνδυνο».

 

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018