Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Επίσημα υπό δικαστική έρευνα ο Νικολά Σαρκοζί
Επίσημα υπό δικαστική έρευνα ο Νικολά Σαρκοζί
17.02.2016 | 08:25

Επίσημα υπό δικαστική έρευνα ο Νικολά Σαρκοζί

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Επίσημα υπό δικαστική έρευνα τέθηκε σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος ελέγχεται για την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του στις προεδρικές εκλογές του 2012.

Το τελευταίο διάστημα ο κ. Σαρκοζί μεθοδεύει την επιστροφή του στην γαλλική πολιτική σκηνή και μάλιστα έχει δηλώσει ανοιχτά ότι σκοπεύει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2017.

Ο κ. Σαρκοζί έφτασε στο γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα του Παρισιού το πρωί της Τρίτης και παρέμεινε εκεί για μια «μαραθώνια» κατάθεση. Τελικώς, το γραφείο του Εισαγγελέα ενημέρωσε τον κ. Σαρκοζί ότι πλέον τελεί υπό δικαστική έρευνα για «πιθανή παράνομη χρηματοδότηση μιας προεκλογικές εκστρατείας υποψηφίου, οι δαπάνες της οποίας υπερέβησαν το νόμιμο προβλεπόμενο όριο».

Πλέον, ο 61χρονος Σαρκοζί κινδυνεύει να οδηγηθεί σε δίκη, παρότι η απόφαση των αρχών δεν ισοδυναμεί αυτόματα με την απαγγελία κατηγοριών. Ο γαλλικός Τύπος επισημαίνει, όμως, ότι οι εξελίξεις αυτές πιθανώς να βάλουν στον «πάγο» την πρόθεση του πρώην προέδρου να συμμετάσχει στις προκριματικές εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς θα εγκλωβιστεί σε πολύμηνες νομικές διαδικασίες.

 

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018