Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Σοκ στην Τουρκία από την πολύνεκρη επίθεση

banner roots

Σοκ στην Τουρκία από την πολύνεκρη επίθεση
18.02.2016 | 08:40

Σοκ στην Τουρκία από την πολύνεκρη επίθεση

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Σε σοκ η Τουρκία από την φονική επίθεση στην "καρδιά" της Άγκυρας που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 28 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 61 - σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό. Η επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμα κοντά στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι, είχε στόχο στρατιωτικά λεωφορεία.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σύμφωνα με πληροφορίες, σε ένα όχημα και εξερράγη καθώς τα οχήματα κινούνταν κοντά στην έδρα του γενικού επιτελείου στρατού, το κοινοβούλιο και άλλακυβερνητικά κτίρια, έχοντας αναχωρήσει νωρίτερα από στρατιωτική βάση.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης,Νουμάν Κουρτουλμούς, δήλωσε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ποιος ευθύνεται, ωστόσο - τόνισε - είναι ξεκάθαρο ότι ήταν καλά σχεδιασμένη. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγκ, δήλωσε ότι "πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια".Σε ανακοίνωση του, ο τουρκικός στρατός χαρακτήρισε επίσης τρομοκρατική ενέργεια την επίθεση. Τούρκος αξιωματούχος ασφαλείας ανέφερε πως σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, υπεύθυνοι για την βομβιστική επίθεση είναιαντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψη του στο Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με πηγές στην προεδρία, ενώ και ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στις Βρυξέλλες.

Ο εκπρόσωπος του AKP Ομέρ Τσελίκ έγραψε στο Twitter: "Η τρομοκρατία χτύπησε ύπουλα την Άγκυρα. Καταδικάζουμε την επίθεση".


Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι επί τόπου έσπευσαν τουλάχιστον 20 ασθενοφόρα. 

Οι εικόνες που πρόβαλε το CNN Türk δείχνουν πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται στον ουρανό.

Σύμφωνα με την Hurriyet η έκρηξη ακούστηκε σε μεγάλο εύρος της τουρκικής πρωτεύουσας.

Σημειώνεται ότι το τουρκικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο επέβαλε ήδη απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών για την επίθεση.


http://admin.nooz.gr/Uploads/ankarablast1721610.jpg

Δηλώσεις Νταβούτογλου

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε: "Εξετάζουμε τις λεπτομέρειες της έκρηξης".

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ακύρωσε την επίσκεψη του στις Βρυξέλλες, όπου διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής με αντικείμενο την προσφυγική κρίση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο τούρκος πρωθυπουργός θα συμμετείχε σε τριμερή συνάντηση, με την καγκελάριο Μέρκελ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο βρετανός πρεσβευτής στην Τουρκία, Ρίτσαρντ Μουρ, έγραψε στο Twitter: Το Ηνωμένο Βασίλειο στέκεται ώμο με ώμο με την Τουρκία σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Καταδικάζουμε την τρομοκρατία".

Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις αρχές του Οκτωβρίου στην Άγκυρα, σε διπλή βομβιστική επίθεση κατά τη διάρκεια πορείας ειρήνης.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel