Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Αποζημίωση 72 εκ. από J&J για θάνατο από καρκίνο

banner roots

Αποζημίωση 72 εκ. από J&J για θάνατο από καρκίνο
25.02.2016 | 11:14

Αποζημίωση 72 εκ. από J&J για θάνατο από καρκίνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Ισχυρό πλήγμα στην αμερικανική Johnson & Johnson η απόφαση δικαστηρίου στο Μιζούρι των ΗΠΑ, που καλεί την εταιρεία να πληρώσει 72 εκατομμύρια δολάρια στην οικογένεια γυναίκας που πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών, ο οποίος κρίθηκε πως σχετίζεται με το γνωστό της ταλκ.

Όπως αναφέρει το Reuters, ενδεικτικό της ανησυχίας (αφού τα προϊόντα της εταιρείας είναι εξαιρετικά δημοφιλή παγκοσμίως) είναι πως στα social media, στο Facebook και στο Twitter, το θέμα βρισκόταν στα πρώτα σε συζητήσεις και αναρτήσεις.

Σύμφωνα με ανάλυση του Thomson Reuters, η εμπιστοσύνη προς την εταιρεία έπεσε σε χαμηλό έτους, την ημέρα που έγινε γνωστή η απόφαση.

Όσον αφορά την απόφαση, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, στην οικογένεια της Ζακλίν Φοξ επιδικάστηκε συνολική αποζημίωση 72 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Φοξ είχε πεθάνει από καρκίνο των ωοθηκών που κρίθηκε πως προκλήθηκε από το ταλκ της εταιρείας, το οποίο χρησιμοποιούσε επί 35 χρόνια για την υγιεινή των γεννητικών οργάνων.

Ιδιαιτέρως τρομακτικό βρήκαν οι χρήστες, όπως περιγράφει το Reuters, πως το προϊόν χρησιμοποιείται κυρίως για μωρά - όπως και τα περισσότερα προϊόντα της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωπος της εταιρείας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχολιασμό.

 

Πηγή: Nooz.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel