Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ο Καναδάς πούλησε όλα τα αποθέματα χρυσού που είχε
Ο Καναδάς πούλησε όλα τα αποθέματα χρυσού που είχε
04.03.2016 | 07:38

Ο Καναδάς πούλησε όλα τα αποθέματα χρυσού που είχε

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Σε μια ιδιαίτερη κίνηση προχώρησε ο Καναδάς: Πούλησε όλα τα αποθέματα χρυσού που κατείχε.

Τον περασμένο μήνα, πούλησε τις τελευταίες 21.851 ουγγιές χρυσού και πλέον στο θησαυροφυλάκιό του το κράτος του Καναδά έμειναν μόλις 77 ουγγιές χρυσού αξίας 95.000 δολαρίων.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Bank of Canada λέγοντας πως«Τα αποθέματα χρυσού του Καναδά ανήκουν στην καναδική κυβέρνηση υπό τον υπουργό Οικονομικών», σημείωσε εκπρόσωπος της on Wednesday. "Οι όποιες αποφάσεις σχετίζονται με τον χρυσό λαμβάνονται από τον υπουργό Οικονομικών συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον Ian Lee, οικονομολόγο του Sprott School of Business στο Πανεπιστήμιο του Carleton, η Οττάβα δεν έχει κανένα πραγματικό λόγο να συνεχίζει να κρατά τα αποθέματα χρυσού της, εκτός από την τήρηση της παράδοσης που θέλει της χώρες να έχουν χρυσό στην κατοχή τους.

Η κίνηση της πώλησης των αποθεμάτων, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης δεν συνδέεται με την τρέχουσα τιμή του χρυσού αλλά βασίζεται σε μακροπρόθεσθο σχεδιασμό.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018