Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Η Ιταλία δικάζει 297 αξιωματούχους της Bank of China

banner roots

Η Ιταλία δικάζει 297 αξιωματούχους της Bank of China
11.04.2016 | 08:43

Η Ιταλία δικάζει 297 αξιωματούχους της Bank of China

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Η Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας πραγματοποίησε έλεγχο στα γραφεία της κινεζικής τράπεζας Bank of China Ltd στην Ιταλία, καθώς η κρατική τράπεζα βρίσκεται αντιμέτωπη με καταγγελίες για το ρόλο της, σε παράνομη μεταβίβαση χρημάτων από την Ιταλία στην Κίνα, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει λεπτομέρειες.

Οι Ιταλοί εισαγγελείς προετοιμάζονται να οδηγήσουν σε δίκη 297 άτομα.

Η πλειοψηφία των κατηγορουμένων είναι Κινέζοι, μεταξύ αυτών και το προσωπικό του υποκαταστήματος της αναφερόμενης τράπεζας στο Μιλάνο, καθώς κατηγορούνται για το ρόλο τους στην παράνομη μεταβίβαση ποσού 4,5 δισ. ευρώ από την Ιταλία στην Κίνα, για την περίοδο μεταξύ του 2006 και του 2010.

Δικαστής στη Φλωρεντία αναμένεται ν' αποφασίσει για την απαγγελία κατηγοριών και την προσαγωγή τους, σε δίκη.

Οι έλεγχοι της αναφερόμενης εισαγγελικής έρευνας με την κωδική ονομασία "Ποταμός Χρήματος," επικεντρώνονται στη σχέση μεταξύ της Bank of China και της εταιρίας ηλεκτρονικής μεταβίβασης χρημάτων Money2Money, η οποία είχε κομβική θέση στην ιταλική αγορά, για τη μεταβίβαση χρηματικών ποσών από τη γειτονική χώρα στην Κίνα, σύμφωνα με έγγραφο που έχει επεξεργαστεί το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η έρευνα των εισαγγελικών αρχών στη Φλωρεντία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ η κινεζική τράπεζα αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το