Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Πουλάνε τις κόρες τους για ρύζι | Δραματική έλλειψη τροφίμων στην Παπούα Νέα Γουινέα
achilladelis
Πουλάνε τις κόρες τους για ρύζι | Δραματική έλλειψη τροφίμων στην Παπούα Νέα Γουινέα
14.04.2016 | 08:37

Πουλάνε τις κόρες τους για ρύζι | Δραματική έλλειψη τροφίμων στην Παπούα Νέα Γουινέα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Η έλλειψη τροφίμων έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο στην Παπούα Νέα Γουινέα, που οι γονείς πουλάνε τις μικρές κόρες τους για να εξασφαλίσουν φαγητό.

Από έρευνα της εκκλησίας σε αυτό το νησιωτικό κράτος της Ωκεανίας προέκυψε ότι σε κάποιες απομακρυσμένες περιοχές οι πατεράδες αποχωρίζονται τις κόρες τους, που θα τους επιστραφούν μετά από την ξηρασία, για μερικές σακούλες ρυζιού. Επίσης, εκτιμάται ότι η ξηρασία έχει οδηγήσει σε «έκρηξη» του HIV, εξαιτίας των αυξημένων επιπέδων της πορνείας.

Το Σεπτέμβριο υπήρξαν οι πρώτες αναφορές ότι κάποιες οικογένειες δίνουν τα παιδιά τους, σύμφωνα με τον Τζέιμς Κομένγκι ο οποίος βοήθησε στην έρευνα, ενώ το γεγονός επιβεβαιώθηκε μετά από επισκέψεις σε αυτές τις κοινότητες, στα τέλη Μαρτίου.

«Οι πατεράδες ζητούν από άνδρες να τους φέρουν σακούλες με ρύζι, με αντάλλαγμα τις κόρες τους», δήλωσε στο ABC News. «Παίρνουν τις κόρες τους και θα τις επιστρέψουν στις οικογένειές τους όταν τελειώσει η ξηρασία. Ανθρωποι με χρήματα πηγαίνουν σε αυτές τις κοινότητες και προσφέρουν χρήματα για να πάρουν τα κορίτσια», τόνισε ο Κομένγκι.

Την περσινή χρονιά η Παπούα Νέα Γουινέα βίωσε τραγική ξηρασία, τη χειρότερη των τελευταίων 20 ετών, εξαιτίας του Ελ Νίνιο. Οι πρόσφατες βροχές προκάλεσαν επίσης θανάτους και αρρώστιες, επειδή κάποιοι κάτοικοι προσπάθησαν να ασχοληθούν ξανά με τη γεωργία, αλλά ήταν πολύ αδύναμοι.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις πασχίζουν να φτάσουν σε κάποιες από αυτές τις πιο απομακρυσμένες κοινότητες, προκειμένου να διανείμουν προμήθειες. Σύμφωνα με τον Κομένγκι, η ξηρασία χώρισε οικογένειες και ανάγκασε κάποιους ανθρώπους να καταφύγουν στην πορνεία.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018