Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ντάισελμπλουμ: Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλος πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο
achilladelis
Ντάισελμπλουμ: Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλος πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο
12.05.2016 | 07:35

Ντάισελμπλουμ: Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλος πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Είναι η ώρα πλέον η ευρωζώνη να μιλήσει για το ελληνικό χρέος, τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει μεγάλο πλούτο, αλλά κρυμμένο.

«Το πιο λυπηρό πράγμα για την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο», είπε ο επικεφαλής του Eurogroup, απαντώντας σε ερωτήσεις στο Oxford Union, το φόρουμ διαλόγου του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

«Από το καλοκαίρι, το Eurogroup έχει υπάρξει μακράν πιο παραγωγικό. Αλλά τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, τόνισε ακόμη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Το ελληνικό χρέος είναι τόσο μεγάλο και η οικονομία τόσο ασταθής, που δημιουργεί ένα μεγάλο θέμα. Δεν θέλουμε να το ξεφορτωθούμε. Δεν θα υπάρξουν κουρέματα. Αλλά θέλουμε να εξετάσουμε τρόπους να το ελαφρύνουμε», πρόσθεσε ο Ολλανδός υπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε και στην επόμενη συνάντηση του Eurogroup, στις 24 Μαΐου.

«Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε κατάσταση κρίσης. Είναι επιζήμιο για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Ας ξεκαθαρίσουμε το θέμα», τόνισε, αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υπεραμύνθηκε της στρατηγικής της ευρωζώνης αναφορικά με την Ελλάδα, σημειώνοντας για τα μέτρα ότι «είναι σκληρά, αλλά πρέπει να ληφθούν».

«Οι πολίτες πρέπει να πληρώσουν φόρους, κάτι όχι ευχάριστο ιδιαίτερα σε μία κρίση, αλλά πρέπει να γίνει για να χτιστεί μία χώρα. Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει δύσκολα μέτρα. Δεν θα το αρνούμουν ποτέ αυτό», ανέφερε ακόμη.

Φωτογραφία: Twitter, @OxfordUnion

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018