Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Και οι γυναίκες στην πρώτη γραμμή!
afoi poriazi
Και οι γυναίκες στην πρώτη γραμμή!
25.01.2013 | 14:19

Και οι γυναίκες στην πρώτη γραμμή!

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Το Πεντάγωνο ετοιμάζεται να επιτρέψει επισήμως στις γυναίκες να υπηρετούν σε θέσεις μάχης στην πρώτη γραμμή, σε ένα μέτρο που αναμένεται να ανοίξει χιλιάδες θέσεις εργασίας και να επιτρέψει την επαγγελματική ανέλιξη των γυναικών μελών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, αίροντας μία ακόμη διάκριση στους κόλπους του αμερικανικού στρατού, έπειτα από την κατάργηση πέρυσι του νόμου "Don't Ask, Don't Tell", που υποχρέωνε τους ομοφυλόφιλους μέλη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ να αποκρύπτουν την σεξουαλική τους ταυτότητα.

Η απόφαση ελήφθη από τον απερχόμενο υπουργό Αμυνας Λίον Πανέτα, έπειτα από εισήγηση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Μάρτιν Ντέμπσεΐ και θα ανακοινωθεί από τους δύο άνδρες.
Οι επιμέρους στρατιωτικές υπηρεσίες θα έχουν περιθώριο μέχρι το 2016 να ζητήσουν εξαίρεση από την εφαρμογή του μέτρου, εάν θεωρούν ότι οι γυναίκες που υπηρετούν σε αυτές πρέπει να αποκλεισθούν από ρόλους στην πρώτη γραμμή του πυρός.

Η απόφαση λαμβάνεται έπειται από πολεμικές συγκρούσεις 11 ετών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν κατά τις οποίες 84 γυναίκες σκοτώθηκαν από τα εχθρικά πυρά, αριθμός που αντιστοιχεί στο 2% των συνολικών απωλειών.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, οι γυναίκες δεν μπορούν να υπηρετήσουν σε μία μονάδα του πεζικού ή να οδηγήσουν άρμα μάχης.
Τριακόσιες χιλιάδες γυναίκες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν αναπτυχθεί στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, το 12% του συνολικού αριθμού των δυνάμεων των ΗΠΑ που συμμετείχαν στους δύο αντιδημοφιλείς πολέμους, όπου οι γραμμές του μετώπου δεν είναι σαφώς καθορισμένες και όπου η τακτική του μη συμβατικού πολέμου πλήττει αδιακρίτως θέσεις μάχης και μη.

Η απόφαση "αντανακλά την πραγματικότητα των στρατιωτικών επιχερήσεων του ΧΧΙ αιώνα", δήλωσε ο γερουσιαστής Καρλ Λέβιν, πρόεδρος της πανίσχυρης Επιτροπής Αμυνας.

 

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018