Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ελβετία: Έρευνες σε εξέλιξη για τον εντοπισμό στρατιωτικού αεροσκάφους

banner roots

Ελβετία: Έρευνες σε εξέλιξη για τον εντοπισμό στρατιωτικού αεροσκάφους
30.08.2016 | 08:27

Ελβετία: Έρευνες σε εξέλιξη για τον εντοπισμό στρατιωτικού αεροσκάφους

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Ένα μαχητικό αεροσκάφος της ελβετικής Πολεμικής Αεροπορίας, που αγνοείται από χθες το απόγευμα, όταν είχε απογειωθεί για να πάρει μέρος σε μια άσκηση στις Άλπεις, στην κεντρική Ελβετία, πιθανότατα έχει συντριβεί, ανακοίνωσε το ελβετικό υπουργείο Άμυνας, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας.

Το μονοθέσιο F/A-18 C έπαιρνε μέρος σε μια άσκηση μαζί με άλλο ένα αεροσκάφος όταν κάθε επαφή μέσω ασυρμάτου με τον πιλότο διακόπηκε, στις 16:05 (17:05 ώρα Ελλάδας), ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του.

«Έκτοτε αγνοείται», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το μαχητικό ενδέχεται να συνετρίβη στην περιοχή γύρω από το ορεινό πέρασμα του Σούστεν, σε μια εξαιρετικά δυσπρόσιτη τοποθεσία, σύμφωνα με το υπουργείο.

Δύο ελικόπτερα συμμετείχαν στις έρευνες αλλά το σκοτάδι και οι άσχημες καιρικές συνθήκες ανάγκασαν τους χειριστές τους να εγκαταλείψουν την προσπάθεια. Δύο χερσαίες ομάδες και έμπειροι αλπινιστές συνέχιζαν τις έρευνες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα μέλη της οικογένειας του χειριστή – τα στοιχεία του δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα – ενημερώθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις.

Είναι η τρίτη φορά που η ελβετική ΠΑ χάνει ένα από τα μαχητικά F/A-18 C που διαθέτει τα τελευταία τρία χρόνια. Ένας πιλότος τραυματίστηκε όταν το αεροσκάφος του συνετρίβη τον Οκτώβριο του 2015 στη νοτιοανατολική Γαλλία, ενώ ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης ενός διθέσιου μαχητικού σκοτώθηκαν όταν αυτό συνετρίβη σε όρος της κεντρικής Ελβετίας το 2013.

Το 1988 οι δύο χειριστές άλλου ενός στρατιωτικού αεροσκάφους είχαν σκοτωθεί όταν αυτό συνετρίβη σε ένα όρος στη νότια Ελβετία.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel