Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Σουλτς: Σύντομα λύση στο Κυπριακό

the roots web banners 06

Σουλτς: Σύντομα λύση στο Κυπριακό
03.09.2016 | 13:12

Σουλτς: Σύντομα λύση στο Κυπριακό

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Διεθνή

Eπανένωση της Κύπρου αναμένει σύντομα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με τα όσα τόνισε σε συνέντευξή του στην σαββατιάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Rheinische Post.

«Διαπίστωσα στην Αγκυρα για πρώτη φορά μια ειλικρινή διάθεση για την επίλυση του Κυπριακού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας», σημείωσε ο κ. Σουλτς, μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Άγκυρα.

Διαπίστωσε επίσης, ότι οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών και του ΟΗΕ εκφράζονται με αισιοδοξία στο θέμα της επανένωσης. Επομένως, διαγράφεται μια σημαντική εξέλιξη τώρα, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί τα συντομότερο δυνατό.

«Η λύση του Κυπριακού θα ήταν ένα καταπληκτικό μήνυμα σε μια εποχή δύσκολων ευρωπαϊκών κρίσεων», πρόσθεσε ο Μάρτιν Σούλτς και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση να βοηθήσει και οικονομικά.

«Στο τέλος η Ε.Ε. πρέπει να αναγνωρίσει και να φροντίσει πως θα συμμετάσχει και οικονομικά στην επανένωση της Κύπρου λ.χ. πώς θα πρέπει να αποζημιωθούν οι περιουσίες που απαλλοτριώθηκαν (ενν. στα κατεχόμενα)».

 

Πηγή: skai.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το