Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Πεκίνο: Μετέτρεψαν τον οίκο του θεού εις οίκον εμπορίου

banner roots

Πεκίνο: Μετέτρεψαν τον οίκο του θεού εις οίκον εμπορίου
01.02.2013 | 12:56

Πεκίνο: Μετέτρεψαν τον οίκο του θεού εις οίκον εμπορίου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

 Σκάνδαλο, αμέλεια ή συνήθεια; Μήπως και τα τρία ευθύνονται για την μετατροπή δυο ιστορικών βουδιστικών ναών του Πεκίνου σε εστιατόρια, μια "ύβρις στα ιερά και στην παράδοση" που αποκάλυψαν την Τρίτη δύο εφημερίδες; Η ανάκριση την οποία άρχισε αμέσως η δημοτική Αρχη του Πεκίνου θα δείξει.

 

Δύο ναοί στο κέντρο της παλιάς πόλης του Πεκίνου, αφιερωμένοι στις "μνήμες προγόνων και φίλων", οικοδομημένοι πριν 200 χρόνια ο ένας και 210 ο άλλος τους οποίους έχει υπό "ιστορικό-παραδοσιακή προστασία" από την δεκαετία του '70 το υπουργείο Πολιτισμού, έχουν μεταβληθεί σε ρεστοράν, χωρίς αυτά να καταγράφουν στα καταστήματα επισιτισμού ούτε και να παύσουν  να έχουν την κρατική, πολιτιστική προστασία.
 
Οι ιδιοκτήτες των ρεστοράν έχουν κάνει αρκετές μετατροπές στο εσωτερικό των ναών όχι όμως στο εξωτερικό, αλλά έχουν εγκαταστήσει κεντρική θέμανση και ερ κοντίσιον που φαίνεται ότι έχουν προξενήσει"βλάβες αλλά όχι ανεπανόρθωτες καταστροφές", γράφει "Η Απογευματική του Πεκίνου". Η εφημερίδα αφήνει να εννοηθεί οτι υπάρχει κάποια "αδιοράτη συμφωνία" μεταξύ της ιδιοκτησίας των ρεστοράν και κυβερνητικών ή δημοτικών υπηρεσιών για την "εκμετάλλευση [των βουδιστικών ναών] απο ιδιώτες" και καλεί την Δημαρχεία Πεκίνου και το υπουργείο Πολιτισμού "να ερευνήσουν" μήπως και άλλα "πολιτιστικά, ιστορικά μνημεία" έχουν μεταβάλει ανεξέλεγκτα και αυθαίρετα την χρήση τους.
 
Τα ρεστοράν απευθύνονται κυρίως σε ξένους και σε οικονομικά ευκατάστατους Κινέζους. Κατά μέσον όρο ένα γεύμα κοστίζει κατ' άτομον 65 ως 80 ευρώ.
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel