Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Σκέψεις της ΕΕ για υιοθέτηση κοινού κατώτατου ευρωπαϊκού μισθού

afoi poriazi

charitakis banner new

Σκέψεις της ΕΕ για υιοθέτηση κοινού κατώτατου ευρωπαϊκού μισθού
25.09.2016 | 10:30

Σκέψεις της ΕΕ για υιοθέτηση κοινού κατώτατου ευρωπαϊκού μισθού

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Εντατικοποιούνται οι συζητήσεις μεταξύ των μελών της ΕΕ, για την υιοθέτηση κοινού κατώτατου ευρωπαϊκού μισθού.

Η συζήτηση ξεκίνησε από τη Γερμανία πέρυσι τον Ιανουάριο, αλλά πλέον το θέμα φαίνεται να απασχολεί και άλλες χώρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Εuractiv. Παρά την πρόοδο που έχει γίνει όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχουν και αντιρρήσεις στις Βρυξέλλες, για τη θέσπιση βασικού μισθού και την απόσπαση εργαζομένων.

«Δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των ευρωβουλευτών», δήλωσε στέλεχος του ΕΛΚ, ενώ ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών Φιλίπ Κορντερί δήλωσε ότι «αποτελεί ρεαλιστική φιλοδοξία» και «αναγκαιότητα» η θέσπισή του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σήμερα 6 χώρες- οι Ιταλία Κύπρος, Αυστρία, Δανία, Φινλανδία και Σουηδία- δεν έχουν θεσπίσει ένα βασικό μισθό, ενώ υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των βασικών μισθών σε κάποιες χώρες. Για παράδειγμα, ο βασικός μισθός της Βουλγαρίας το 2016 ήταν στα 216 ευρώ, ενώ στο Λουξεμβούργο ανήλθε στα 1.923 ευρώ.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι ανάμεσα στους εταίρους οι οποίοι θα χρειαστούν πειστικά επιχειρήματα είναι τα Ανατολικά κράτη, όπου ο βασικός μισθός βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα και η θέσπιση ενιαίου μισθού ενδέχεται να θέσει τέλος στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που έχουν.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018