Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>ΝΟΤΑΜ από Άγκυρα ενόψει «Παρμενίωνα»

the roots web banners 06

ΝΟΤΑΜ από Άγκυρα ενόψει «Παρμενίωνα»
01.10.2016 | 12:08

ΝΟΤΑΜ από Άγκυρα ενόψει «Παρμενίωνα»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Διεθνή

Η δέσμευση μεγάλων εκτάσεων του Αιγαίου Πελάγους από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις για την πραγματοποίηση του «Παρμενίωνα» την επόμενη εβδομάδα οδήγησε εκ νέου σε ανταλλαγή ΝΟΤΑΜ με την Τουρκία.

Από την ερχόμενη Δευτέρα 3 έως και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται ο «Παρμενίων 2016», η μεγαλύτερη ετήσια διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι που απαιτεί τη δέσμευση σχεδόν του συνόλου του Αιγαίου Πελάγους (και της περιοχής του Εβρου). Οπως τονίζουν στρατιωτικές πηγές, η έκδοση ΝΟΤΑΜ από την Αγκυρα είναι απολύτως συνήθης και πάγια πρακτική που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με αφορμή τον «Παρμενίωνα».

Βέβαια, φέτος οι τουρκικές ΝΟΤΑΜs Α4232/16 και Α4233/16, που ήλθαν ως απάντηση στις ελληνικές αναγγελίες για το Αιγαίο, πραγματοποιήθηκαν μετά τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και διακρίνονται από μια παραδοξότητα, τουλάχιστον ως προς τη συνάφειά τους με τα προεδρικά λεγόμενα. Και τούτο, διότι στις NOTAMs γίνεται, μεταξύ άλλων, επίκληση σε όσα προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάννης και λοιπά κείμενα του διεθνούς δικαίου. Στις τουρκικές NOTAMs αποτυπώνεται, επίσης, η συνήθεια των τελευταίων ετών, τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου να αποκαλούνται με την τουρκική ονομασία τους, π.χ. η Χίος ως Sakiz.

 

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το