Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Xαλέπι: Τελεσίγραφο από τον συριακό στρατό | Αντιμέτωποι με την μοίρα τους όσοι δεν εγκαταλείψουν την πόλη

banner roots

Xαλέπι: Τελεσίγραφο από τον συριακό στρατό | Αντιμέτωποι με την μοίρα τους όσοι δεν εγκαταλείψουν την πόλη
06.10.2016 | 20:00

Xαλέπι: Τελεσίγραφο από τον συριακό στρατό | Αντιμέτωποι με την μοίρα τους όσοι δεν εγκαταλείψουν την πόλη

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Διεθνή

Ο συριακός στρατός προειδοποίησε ότι όποιος παραμείνει στην πόλη του Χαλεπίου, μετά την ευκαιρία που δόθηκε σε όσους ήθελαν να το εγκαταλείψουν, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την "αναπόφευκτη μοίρα του".

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες το βράδυ, τονίζεται ότι ο στρατός έχει αποκόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού των ανταρτών στα βόρεια του Χαλεπίου, ενώ διαθέτει αξιόπιστη πληροφόρηση για όλες τις θέσεις των ανταρτών, αλλά και τα σημεία που αποθηκεύουν τον οπλισμό τους. Παράλληλα, παρότρυνε όλους να εγκαταλείψουν τον οπλισμό τους και να απομακρυνθούν από την πόλη. Αργότερα χθες, ανακοινώθηκε από το συριακό στρατό, η μείωση των αεροπορικών επιδρομών, αλλά και του βομβαρδισμού ανταρτικών θέσεων στο ανατολικό Χαλέπι, προκειμένου να μην επιδεινωθεί η κατάσταση ανθρωπιστικής καταστροφής, αλλά και να επιτραπεί σε όσους θέλουν να το εγκαταλείψουν, να αποχωρήσουν σε άλλες πιο ασφαλείς περιοχές.

Μέλος του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου δήλωσε χθες στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ότι μια επιδρομή αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας στα ανατολικά του Χαλεπιού σκότωσε 28 αμάχους και τραυμάτισε τουλάχιστον 100, με το τουρκικό Γενικό Επιτελείο στρατού να διαψεύδει απώλειες άμαχου πληθυσμού, κάνοντας λόγο για μια πρόκληση.

«Είκοσιοχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν στο βομβαρδισμό των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών...στην αλ Μπαμπ στην ευρύτερη περιοχή του ανατολικού Χαλεπιού», δήλωσε ο Ρισάν Χαντού, καλώντας διεθνείς οργανισμούς να ξεκινήσουν έρευνα για το περιστατικό και να σταματήσουν αυτό που χαρακτήρισε τουρκική επιθετικότητα. 

Το ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας τόνισε πως οι αναφορές μέσων ενημέρωσης για νεκρούς αμάχους σε μια αεροπορική επιδρομή τουρκικών αεροσκαφών κοντά στο Χαλέπι δεν είναι αληθείς, κάνοντας λόγο για μια πρόκληση. «Η επιχείρηση στην περιοχή διεξήχθη με εξαιρετική προσοχή και οι αεροπορικές επιδρομές εξαπολύθηκαν όταν οι επιλεγμένοι στόχοι εξακριβώθηκαν αρκετές φορές», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου.

 
 
Πηγή: lifo.gr
 
 
 
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel