Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Δισεκατομμυριούχος Μεξικανός παρεμβαίνει στη διαμάχη της πατρίδας του με τον Τραμπ

banner roots

Δισεκατομμυριούχος Μεξικανός παρεμβαίνει στη διαμάχη της πατρίδας του με τον Τραμπ
27.01.2017 | 08:42

Δισεκατομμυριούχος Μεξικανός παρεμβαίνει στη διαμάχη της πατρίδας του με τον Τραμπ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Ο Μεξικανός δισεκατομμυριούχος Κάρλος Σλιμ, που βρέθηκε στο επίκεντρο φραστικών επιθέσεων από τον Ντόναλντ Τραμπ για να συναντηθεί αργότερα μαζί του, στη Φλόριντα, θα δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα, μετά την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο ίδιος δε συνηθίζει να δίνει συνεντεύξεις Τύπου, ενώ ένας εκπρόσωπός του δήλωσε ότι θα δεχτεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους. Κατά το τελευταίο 48ωρο έχει κλιμακωθεί η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών, μετά την εξαγγελία του Τραμπ για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, αλλά και τη ματαίωση της συνάντησης μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και το Μεξικανού ομολόγου του, Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Οι δύο χώρες βρίσκονται στα πρόθυρα εμπορικού πολέμου, καθώς ο Τραμπ έχει εξαγγείλει ότι το οικονομικό κόστος για την κατασκευή του τείχους θα καλυφθεί από το Μεξικό, ενώ η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, έχει απειλήσει με την επιβολή δασμού 20% στα προϊόντα που εισάγονται από το Μεξικό, αλλά και την αποχώρηση από τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου στη Βόρεια Αμερική (NAFTA).

Από την πλευρά του, το Μεξικό απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο κάλυψης του οικονομικού κόστους για το τείχος.

Ο δισεκατομμυριούχος Σλιμ, είχε δήλωσε ότι τα σχέδια του Τραμπ θα καταστρέψουν την αμερικανική οικονομία. Ωστόσο, μετά τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ο Σλίμ φαίνεται να μετέβαλε τη στάση του, δηλώνοντας ότι αν επιτύχει ο Τραμπ, θα είναι καλά νέα για το Μεξικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το