Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Μήνυμα Τσίπρα σε Ερντογάν από τη Μάλτα: Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν (video)

banner roots

Μήνυμα Τσίπρα σε Ερντογάν από τη Μάλτα: Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν (video)
03.02.2017 | 19:32

Μήνυμα Τσίπρα σε Ερντογάν από τη Μάλτα: Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν (video)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Διεθνή

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν και ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, έστειλε από τη Μάλτα, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της ΕΕ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Θέλω να είμαι σαφής, γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν. Αυτό που υπάρχει είναι η σταθερή αποφασιστικότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά της δικαιώματα καθώς και επίσης και η αποφασιστικότητα της να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία όλα τα προβλήματα που προκύπτουν, ποντάροντας πάντα στο διάλογο, στη συνεργασία και όχι σε κινήσεις εντυπωσιασμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και επεσήμανε: Και ας μην ξεχνάμε τα ελληνικά σύνορα είναι τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αυξημένη προκλητικότητα και στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο από την πλευρά της Τουρκίας, επεσήμανε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε: Αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί πουθενά. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού δικαίου που παραβιάζεται από την άλλη πλευρά.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το