Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>FAZ: Νέες κατηγορίες στη Γερμανία για μίζες σε ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα

banner roots

FAZ: Νέες κατηγορίες στη Γερμανία για μίζες σε ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα
24.02.2017 | 08:31

FAZ: Νέες κατηγορίες στη Γερμανία για μίζες σε ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Τον φάκελο των μιζών που δόθηκαν για ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα με εμπλοκή γερμανικών εταιρειών, ανοίγει εκ νέου η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας αναφέρει ότι «η εισαγγελία της Βρέμης απήγγειλε κατηγορίες εναντίον πέντε πρώην μάνατζερ εξοπλιστικών εταιρειών. Είναι ύποπτοι για δωροδοκία αξιωματούχων στην Ελλάδα».

Η εφημερίδα έχει πληροφορίες από την εισαγγελία της Βρέμης, σύμφωνα με την οποία «τέσσερις Γερμανοί και ένας Έλληνας πρώην συνεργάτες της εξοπλιστικής εταιρείας Rheinmetall Defense Electronics κατέβαλαν μεταξύ 1998 και 2011 χρήματα σε Έλληνες αξιωματούχους προκειμένου να εξασφαλίσουν την παραγγελία για παράδοση του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Asrad. (…) Επιπλέον μέσω της δωροδοκίας αυτής προωθήθηκε και η παράδοση (σ.σ. πώληση) συστημάτων ελέγχου πυρός για τα (σ.σ. άρματα μάχης) Leopard 2, τα οποία παρέδωσε η γερμανική εταιρεία Krauss-Maffei-Wegman».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «η εισαγγελία θεωρεί τη δωροδοκία ιδιαίτερα βαριά υπόθεση. Πρόκειται για ένα μέγεθος της τάξεως των 3,3 εκατομμυρίων ευρώ».

Πηγή: kathimerini.gr / DW

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το