Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>24ωρη απεργία στο BBC λόγω απολύσεων

the roots web banners 06

24ωρη απεργία στο BBC λόγω απολύσεων
18.02.2013 | 15:30

24ωρη απεργία στο BBC λόγω απολύσεων

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Οι απεργοί ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Εθνικής Ένωσης Δημοσιογράφων (NUJ) μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για την επαναφορά θέσεων εργασίας.«Τα μέλη της δράσης NUJ υπερασπίζονται την απασχόληση και την ποιότητα της δημοσιογραφίας», σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της δημοσιογραφικής ένωσης Μάικλ Στάνιστριτ.

«Είναι οργισμένοι και απογοητευμένοι από τις άθλιες αποφάσεις που λαμβάνονται στην κορυφή του BBC - αποφάσεις που λένε ότι οι δημοσιογράφοι είναι αναγκασμένοι να εγκαταλείπουν την εργασία τους και την ποιότητα της δημοσιογραφίας», συμπλήρωσε ο Στάνιστριτ.

Όπως αναφέρει η NUJ, το BBC έχει χάσει 7.000 θέσεις εργασίας από το 2004.

Η Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων απαιτεί ένα μορατόριουμ έξι μηνών στις απολύσεις. Μέχρι το 2017 οι θέσεις εργασίας θα πρέπει να μειωθούν κατά 2000 ενώ θα αναθεωρηθούν πολλά από τα δημόσια τηλεοπτικά προγράμματα μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη μείωση του κόστους.

Οι νέες θέσεις εργασίας που απειλούνται είναι στο BBC Scotland στη Σκωτία, που επηρεάζει και άλλα κανάλια και σταθμούς, στο Five Live, στο ασιατικό δίκτυο και στην περίφημη Παγκόσμια Υπηρεσία του BBC.

Εκπρόσωπος του BBC είπε ότι καταστάσεις που αφορούν απολύσεις είναι απογοητευτικές και δύσκολες, αλλά το ίδιο απογοητευτικές είναι και οι απεργίες, όσο εξελίσσονται προσπάθειες για τη μεγιστοποίηση του διαλόγου με τα δημοσιογραφικά συνδικάτα.

Πηγή: nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το