Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>«Ουδέν σχόλιο» για το «γκέι λόμπι» στο Βατικανό
ikteo limnou
«Ουδέν σχόλιο» για το «γκέι λόμπι» στο Βατικανό
22.02.2013 | 22:01

«Ουδέν σχόλιο» για το «γκέι λόμπι» στο Βατικανό

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

 Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica», σύμφωνα με τις οποίες ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος, φέρεται να οδηγήθηκε σε παραίτηση λόγω σεξουαλικών και οικονομικών σκανδάλων τα οποία αποκαλύφθηκαν στα πλαίσια έρευνας. Οι καρδινάλιοι που πραγματοποίησαν την έρευνα λέγεται ότι κάνουν λόγο για ύπαρξη ισχυρών λόμπι- μεταξύ αυτών και ενός «λόμπι ομοφυλόφιλων»- εντός του Βατικανού. Προς το παρόν, η Αγία Έδρα περιορίζεται στο «ουδέν σχόλιο».

Ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος, ο οποίος επισήμως επικαλέστηκε αδυναμία εκπλήρωσης καθηκόντων για να αιτιολογήσει την αποχώρησή του, οδηγήθηκε σε παραίτηση λόγω έρευνας που θέλει αξιωματούχους του Βατικανού να βρίσκονται υπό την επιρροή αρκετών εσωτερικών λόμπι, μεταξύ αυτών και ενός «λόμπι ομοφυλόφιλων», όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Ο Ποντίφικας φέρεται να παρήγγειλε την εν λόγω έρευνα, αφότου ξέσπασε πέρυσι το σκάνδαλο γνωστό ως «Vatileaks» με την διαρροή εγγράφων που έφερναν στο φως υποθέσεις διαφθοράς στο Βατικανό.

Η έρευνα που διεξήχθη από τρεις καρδινάλιους, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «διάφορα λόμπι εντός της Αγίας Έδρας παρέβαιναν κατ' εξακολούθηση την έκτη και έβδομη εντολή, ''ου μοιχεύσεις'' και ''ου κλέψεις''».

Οι καρδινάλιοι λέγεται ότι αποκάλυψαν ένα μυστικό δίκτυο ομοφυλοφίλων, τα μέλη του οποίου διοργάνωναν σεξουαλικές συνευρέσεις σε πολλούς χώρους στη Ρώμη και την Πόλη του Βατικανού και τα οποία είναι εύκολοι στόχοι εκβιασμού λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας.

Υπάρχουν επίσης αναφορές για «ύποπτες συναλλαγές» στην τράπεζα του Βατικανού.

Η «καυτή» αναφορά που αριθμεί σχεδόν 300 σελίδες θα περάσει στον διάδοχο του Βενέδικτου.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι, εξέδωσε χθες μια οργισμένη ανακοίνωση για τις αποκαλύψεις:

«Ούτε η επιτροπή των καρδιναλίων, ούτε εγώ θα κάνουμε σχόλια για να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε τα πράγματα που έχουν ειπωθεί για την υπόθεση. Ας αναλάβει καθένας τις ευθύνες του» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η εφημερίδα Repubblica δημοσιεύει αποκαλύψεις για τα άδυτα του Βατικανού. Το 2010 είχε δημοσιεύσει υποκλαπείσες συνομιλίες και αστυνομικά έγγραφα σύμφωνα με τα οποία μέλη του προσωπικού του Βατικανού εμπλέκονταν σε κύκλωμα ανδρικής πορνείας. Οι δυο εμπλεκόμενοι άνδρες είχαν αποπεμφθεί από τα καθήκοντά τους.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018