Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Στο στόχαστρο ο Καρδινάλιος της Σκωτίας - Κατηγορείται για «ανάρμοστες πράξεις»
ikteo limnou
Στο στόχαστρο ο Καρδινάλιος της Σκωτίας - Κατηγορείται για «ανάρμοστες πράξεις»
24.02.2013 | 13:54

Στο στόχαστρο ο Καρδινάλιος της Σκωτίας - Κατηγορείται για «ανάρμοστες πράξεις»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας της Σκωτίας καρδινάλιος Κιθ Ο' Μπράιαν, ο οποίος έχει κληθεί να συμμετάσχει στο Κογκλάβιο που θα εκλέξει τον νέο πάπα της Ρώμης, καθώς έχουν διατυπωθεί καταγγελίες εναντίον του για «ανάρμοστες πράξεις» που φέρεται να διέπραξε προ 33 ετών.

 

Οπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Observer, ο 74χρονος καρδινάλιος αρνείται τις κατηγορίες που διετύπωσαν τρεις ιερείς και ένας πρώην ιερέας, και οι οποίες είχαν διαβιβασθεί στη Ρώμη μία εβδομάδα πριν την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' στις 11 Φεβρουαρίου.

Οι τέσσερις κατήγοροι, που ανήκουν στην ενορία του Αγίου Ανδρέα στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, ενημέρωσαν τον παπικό νούντσιο στη Βρετανία, αρχιεπίσκοπο Αντόνιο Μενίνι, πως ο Ο' Μπράιαν είχε διαπράξει αυτές τις «ανάρμοστες πράξεις» πριν 33 χρόνια, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Ένας από τους ιερείς καταγγέλλει πως υπήρξε θύμα μη επιθυμητών φροντίδων από μέρους του καρδιναλίου κατά τη συνέχεια μίας βραδιάς μέθης. Ένας δεύτερος υποστηρίζει πως ο καρδινάλιος επωφελήθηκε της ευκαιρίας στη διάρκεια ολονύκτιων προσευχών για να έχει μαζύ του ανάρμοστες επαφές.

Οι καταγγέλλοντες, που αξιώνουν την παραίτηση του καρδιναλίου, φοβούνται μήπως η υπόθεσή τους δεν ερευνηθεί όπως πρέπει σε περίπτωση που ο καρδινάλιος λάβει την άδεια να συμμετάσχει στο Κογκλάβιο της Ρώμης για την ανάδειξη του νέου πάπα.

Η Εκκλησία «έχει την τάση να καλύπτει και να προστατεύει το σύστημα με κάθε τρόπο», υποστήριξε ένας από τους ιερείς.

«Η Εκκλησία είναι υπέροχη, όμως έχει μία κρυφή πτυχή κι αυτό έχει να κάνει με τις ευθύνες της. Εάν το σύστημα πρέπει να βελτιωθεί, ίσως θα χρειασθεί να εξαρθρωθεί λίγο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι υπερσυντηρητικές θέσεις του καρδινάλιου Ο' Μπράιαν, ο οποίος τον επόμενο χρόνο θα συνταξιοδοτηθεί, έχουν προκαλέσει τη μήνιν της κοινότητας των ομοφυλοφίλων, που το περασμένο έτος τον ανέδειξαν «μισαλλόδοξο της χρονιάς», ιδίως για τις απόψεις του σχετικά με τις πολιτικές ενώσεις των ζευγαριών ομοφυλοφίλων.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018